Bimser Yapay Zekâyla Büyüyor

Türkiye’deki dev şirketlerin dijitalleşme hikâyelerine öncülük eden Bimser, şimdi de şirketlerin yapay zekaya geçiş süreçlerinde çözüm sağlıyor.

Her geçen gün hızla gelişen yapay zekâ teknolojisi dünyayı dönüştürüyor. Dijitalleşmedeki ezberleri değiştiren devrim niteliğindeki bu teknoloji, artık yeni bir ekonomi dili oluşturuyor. Son 25 yıl boyunca Türkiye’deki dev şirketlerin dijitalleşme hikâyelerine öncülük eden Bimser, şimdi de şirketlerin yapay zekaya geçiş süreçlerinde çözüm sağlıyor. Yapay zekaya yaptığı yatırımlar ve geliştirdiği yazılımlarla şirketlerin dijitalleşme hikayelerini farklı bir boyuta taşıyan Bimser, kendi hikayesini de yeniden yazıyor. Öyle ki geçen yılki cirosunu da TL bazında ikiye katlayarak bu yılı kapatmayı hedefliyor. Geçen yıl gelirinin yüzde 10’unu ihracattan sağlayan şirket, bu yılsonunda bu oranı da yüzde 20 seviyelerine taşımayı planlıyor.

İhracatta Payı Yüzde 30’a Çıkarma Hedefi

Yılın ilk 9 ayını geride bıraktıklarını belirten Bimser CEO’su Murat Atıcı, “Bu yıl için ciroda TL bazında ciromuzu üçe katlamayı ve gelirlerimizin yüzde 20’sini ihracattan sağlamayı hedeflemiştik. Bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yılı da bu verilerle kapatacağımızı öngörüyoruz” dedi. Bimser’in Avrupa’dan Amerika’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya 30’un üzerinde ülkeye yazılım ihracatı yaptığını hatırlatan Atıcı, Bimser’in globelleşme adımları kapsamında ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) birer ofis açtığını hatırlattı. Atıcı, “Güçlü büyümemizde bir diğer etki de buradan geliyor. Geçen yıl ciromuzun yüzde 10’unu ihracattan sağlarken bu pazarlardaki hızlı büyümemiz sayesinde bu oranı yüzde 20’ye taşımayı ve seneye ise %30 mertebesine çıkarmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cironun Yüzde 15’i Ar-Ge’ye

Bimser’in yatırımlarının aralıksız sürdüğünü aktaran Atıcı, her yıl cirolarının yüzde 10-15’ini Ar-Ge’ye ayırdıklarını söyledi. Dünyada artık yapay zeka ekonomisinin konuşulduğunu anlatan Atıcı, “220 ekip arkadaşımız var. Bunların yüzde 80’i yazılımcı ve teknik destek sağlayan çalışanlarımızdan oluşuyor. Bizim de bu yıl en büyük odağımız yapay zeka oldu. Arkadaşlarımız yapay zekayı ürünlerimize entegre eden projeler üzerinde çalışıyor. Örneğin low code (az kod) ürünümüz olan Synergy’de sunmakta olduğumuz yapay zeka imkanlarını güçlendirip müşterilerimize yeni açılımlar sunuyoruz” diye konuştu.

2 Binin Üzerinde Dev Şirkete Hizmet

Bimser’in enerjiden tekstile, otomotivden savunma sanayine, medyadan gıdaya kadar hemen hemen tüm sektörlerde müşterilerinin bulunduğunu anlatan Atıcı, “Dünyada ve Türkiye’de 2 binin üzerinde müşterimiz var. Türkiye’nin önde gelen lider tüm şirketlerine hizmet veriyoruz. Bir milyonun üzerinde lisanslı kullanıcımız bulunuyor” dedi. Bu yıl ABD, Ortadoğu ve Azerbaycan merkezli Türk Cumhuriyetleri’nin olduğu coğrafyalarda hızlı bir büyüme kaydettiklerini aktaran Atıcı, özellikle ABD ve BAE’de çok güçlü iş ortaklıklarına imza attıklarını kaydetti.

Hedefte ABD ve Ortadoğu Var

Bimser CEO’su Murat Atıcı
Bimser CEO’su Murat Atıcı

ABD, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’nde büyüme hikayelerinin önümüzdeki yıl da güçlü bir şekilde devam edeceğini anlatan Atıcı, Afrika pazarını da yakın markaja aldıklarını kaydetti. “Afrika yazılım açısından çok bakir. Rekabetin ve özellikle de kurumsal rekabetin nispeten az olduğu bir coğrafya” diyen Atıcı, ilk etapta Güney Afrika’ya odaklanacaklarını kaydetti. Atıcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Hali hazırda burada çalıştığımız şirketler ancak çok sınırlı. Biz bu pazarda güçlü bir büyüme yakalayabileceğimizi düşünüyoruz. O nedenle de buraya yönelik incelemelerimiz devam ediyor.”

Bimser Ürünleri:

BEAM (Bimser Enterprise Asset Management): BEAM, kurumsal varlık ve bakım yönetimi sistemidir. Bu sistem, varlık yönetimi, bakım ve onarım süreçlerini etkili bir şekilde yönetir. Özellikleri arasında önleyici bakım, iş emirleri yönetimi, kalibrasyon süreçleri, iş güvenliği entegrasyonu ve gelişmiş raporlama bulunur. BEAM, mobil cihazlar üzerinden de yönetilebilir ve ERP, MES, SCADA ve IoT sistemleriyle entegre olabilir.

QDMS (Quality Document Management System): QDMS, işletmelerin kalite yönetim süreçlerini dijitalleştirmelerine olanak tanır. Özellikleri arasında doküman yönetimi, süreç ve performans yönetimi, müşteri şikayetleri yönetimi ve iç denetim modülleri bulunmaktadır.

eBA (Workflow and Document Management): eBA, iş süreçleri ve doküman yönetimi sistemidir. Kurumların iş süreçlerini dijital platformda etkin bir şekilde yönetmelerini sağlar. Özellikleri arasında belge yönetimi, elektronik imza, tam metin arama, çoklu dil desteği ve mobil uygulama desteği bulunur. eBA, ERP sistemleriyle hızlı ve kolay entegrasyon sunar ve kullanıcı dostu arayüzü ile süreç tasarımı yapılabilir.

Ensemble (Process and Performance Management): Ensemble, süreç ve performans yönetimi sistemidir. İş süreçlerini ve performans göstergelerini izlemeye ve optimize etmeye olanak tanır. Özellikleri arasında süreç modelleme, performans analizleri, iş zekası entegrasyonu ve raporlama araçları bulunur. Ensemble, kurumsal süreçlerin verimliliğini artırmayı hedefler.

Synergy LowCode Platform: Synergy LowCode Platform, kullanıcıların minimum kodlama bilgisi ile hızlı ve etkin bir şekilde uygulama geliştirmelerine olanak tanıyan bir platformdur. Bu platform, iş süreçlerini dijitalleştirerek işletmelerin daha verimli ve esnek olmalarını sağlar.

QGRC (Governance, Risk, and Compliance): QGRC, yönetişim, risk yönetimi ve uyum süreçlerini dijitalleştirerek işletmelerin bu alanlarda verimli ve etkili çözümler geliştirmelerini sağlar. Internal Control Institute (ICI) tarafından sağlanan metodolojilerle uyumlu olan QGRC, ISO 31000 standartlarına uygundur.

İlgili Haberler

>> Bilişim 500 Araştırması Sonuçlandı. 716 Milyar Liralık Gelir!