Vestel ‘in IAA Transportation Fuarındaki Standını Kutay Kutlu İle gezdik. Bakın neler var neler…

Sektörün kalbinin attığı IAA Transportation Fuarı’nda yerini alan Vestel, henüz dünya devi şirketlerin dahi ajandasına yeni giren geniş kapasiteli mobilite ürün ve çözümlerini dünya sahnesine çıkardı.

Ben de Vestel Otomotiv Elektroniği Başkan Yardımcısı Kutay Kutlu ile standı gezme şansını elde ettim.

IAA’da Vestel’in İleri Seviye Otomotiv Teknolojileri

Vestel’in bu yılki IAA Transportation’da öne çıkan ürün ve teknolojileri arasında, otomotiv endüstrisinin yazılım tanımlı araçlara geçişini desteklemek için tasarlanan Zonal Mimarisi, sürüş bilgilerinin yanı sıra eğlence deneyiminin de net bir şekilde sunulmasını sağlayan Gösterge Paneli ve Orta Bölme Ekranı ve 15W’a kadar çıkış gücü sağlayan, Qi 1.3 standardıyla uyumlu bir kablosuz şarj çözümü olan Kablosuz Şarj Ünitesi de yer alıyor.

Geleceğin sürdürülebilir dünyasına katkıda bulunma hedefiyle, enerji verimliliği yüksek, çevre dostu teknolojiler geliştirmeye büyük önem veren Vestel’in elektrikli araç şarj istasyonları (EVC’ler) ve enerji depolama sistemleri hem bireysel hem de ticari kullanıcılara temiz enerji kaynaklarını daha verimli şekilde kullanma imkânı sunuyor. Vestel’in yenilikçi çözümleri, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerjiyi depolayarak ve elektrikli araçların şarj ihtiyaçlarını karşılayarak, çevreye olan etkileri asgariye indirmeye yardımcı oluyor. Vestel’in geliştirdiği teknolojiler, enerji maliyetlerini düşürürken kullanıcılarının karbon ayak izini azaltarak daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunuyor.

Boston Consulting Group’un tahminlerine göre 2030 yılına kadar dünya genelinde elektrikli araç satışları, toplam araç satışlarının yüzde 40-45’ini oluşturacak. Bu artışla beraber elektrikli araç komponentleri pazarı da 2030’a kadar 440 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak. Elektrikli araç şarj soket sayısının ise 124 milyona ulaşması bekleniyor. Bu da yaklaşık 42 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğü anlamına geliyor.

Vestel mobilite konusundaki deneyimini dünyaya açmaya devam ediyor. Firmanın ortalama 110 dakikada şarj eden 60kW, 55 dakikada şarj eden 120kW ve 48 dakikada şarj eden 150kW’lık hızlı tip şarj istasyonları bulunmakta. Ayrıca, çok hızlı şarj uygulamaları için 33 dakikada şarj eden 180kW, 24 dakikada şarj eden 240kW, 19 dakikada şarj eden 320kW ve 400kW ve 10 dakikada şarj eden 720kW kapasiteli daha güçlü çıkış sunan DC serisi ürünleri bulunuyor.

DC serisi ürünler halka açık otoparklar ve elektrikli filo depolarında kısa sürede şarj imkânı sunarak kuyruk sürelerini büyük ölçüde azaltıyor. Bu yıl piyasaya sunulan Vestel 720kW güç çıkışlı çok hızlı şarj istasyonu ardından firma 2025’te araçları 10 dakikada şarj edecek 1MW güç çıkışlı EVC’leri piyasaya sürmeyi hedefliyor. Yeni EVC’ler yalnızca binek araçlara değil, toplu taşımada kullanılan elektrikli filo araçlarına da hizmet verecek.Vestel 720 kW şarj cihazı

Web: https://BTGunlugu.com
X: https://x.com/AliYavuzSahin
X: https://x.com/BTGunlugu
Facebook : https://www.facebook.com/BTGunlugu/