General Mobile ERA 50 İnceleme

General Mobile, ülkemizde uygun fiyatlı Android telefonlar denildiğinde akla gelen isimlerden. Şirket, şimdi de yeni ERA serisiyle boy gösteriyor. Bu seri, ERA30 ve ERA50’den oluşuyor. Bir süre önce ERA30 ile ilgili incelememizi sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de ERA50 hakkında konuşmak istiyoruz. Evet, tahmin edeceğiniz üzere ERA30’a kıyasla biraz daha gelişmiş bir model bu. Bu incelelemizde size ERA50’dan söz edeceğiz.

Öncelikle tasarımla başlayalım. General Mobile ERA50, ERA30’a kıyasla biraz daha büyük bir telefon. Yine de tasarım detayları tarafında radikal farklılıklar barındırdığını söylemek güç. Ürünümüzün arka tarafında hafif çıkıntılı tasarlanan üçlü kamera sistemi dikkat çekici. 3.5mm kulaklık girişinin olması da kablolu kulaklık kullanıcıları için sevindirici. Zaten kutuda kablolu kulaklığın da geldiğini söylemeliyiz.

General Mobile ERA 50, 8,35mm kalınlıkta ve 200 gram ağırlıkta. ERA30’dan farklı olarak bu ürün için siyah ve beyaz rengin yanında ek olarak yeşil renk seçeneğinin de sunulduğunu görüyoruz. Açıkçası bu renk, diğer iki seçeneği kolaylıkla geride bırakabilir.

Tabii şunu da söyleyelim. Kutuda koruyucu şeffaf kılıf da geliyor. Bu kılıfı takarak hem tasarım detaylarından feragat etmemiş olur hem de daha güvenli kullanım deneyimleri elde edebilirsiniz.

General Mobile ERA 50 İnceleme

General Mobile ERA 50 ‘nin ekran detayları

ERA50, 6.78 inç ve FHD+ çözünürlük sunan bir ekranla geliyor. Ek olarak bu ekran, 90Hz tazeleme değeri de sunuyor. Yani görüntüleri daha net ve akıcı detaylarla sunabiliyor. Evet, video izleme ve oyun oynama tarafında iddialı. Ekran, dokunuşlara verdiği cevaplar noktasında da beğenimizi kazandı. Kısacası ERA50, ERA30’a kıyasla daha gelişmiş detaylar sunabilen bir ekrana sahip.

Helio G88 işlemcisi kullanılıyor

General Mobile ERA 50 ‘de MediaTek üretimi Helio G88 işlemcisi, 256GB dahili depolama ve 6GB RAM faktörü var. RAM değerini görünce “Acaba yeterli olur mu?” diye soranlar olabilir. Merak etmeyin, çünkü bu cihazda da sanal RAM artırma özelliği var. Böylece toplamda 12GB RAM değeri elde edebilir, sadece sosyal medya gezintileri ve mesajlaşmalar için değil, oyunlar için de hareket edebilirsiniz.

Android 14 işletim sistemi ve güncel güvenlik yamasının bulunduğu cihaz, kullanımı kolay, sade bir arayüze sahip. ERA30’da da söylediğimiz gibi, bu ürüne de alışmanız sadece birkaç dakika sürecektir.

Ve evet, bu telefonda da Call of Duty gibi güçlü bir oyunu düşük grafik ayarları aktifken akıcı detaylarla oynayabilirsiniz. Hem bu telefonda stereo hoparlör sistemi var. Böylece kulaklık takmadan da oyundaki heyecan verici işitsel detaylara erişebilirsiniz. FM radyo mu? Evet, o da var.

General Mobile ERA 50 İnceleme

108MP değerde ana kamera

Telefonumuzun arka tarafında 108MP değerde ana kamera yer alıyor. Bu kamera, özellikle gündüz çekimlerinde, sabit haldeyken net fotoğraflar elde etmenizi sağlıyor. Hareketli çekimler ve video çekimleri tarafında çok da iddialı olmadığını söylemeliyiz. Yine de, ağır çekim gibi seçenekler de sunuluyor.

Ön taraftaki 32MP kamera da hem filtreleri hem de bokeh detayıyla iyi ışıklı ortamlarda güzel selfie fotoğraflar çekmenize yardımcı oluyor.

General Mobile ERA 50 İnceleme

Gelelim pil ve hızlı şarj detaylarına

Telefonumuzda 5000mAh pil var ve tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakabilirsiniz. Sevindirici bir detay ise, 33w hızlı şarj desteği sunuluyor ve uyumlu adaptör kutuda geliyor. Böylece örneğin yaklaşık 25 dakikada cihazı sıfırdan %50’ye kadar şarj edebiliyorsunuz.

General Mobile ERA 50 ‘de NFC gibi günümüzde çok işe yarayan bir kablosuz iletişim teknolojisinin de bulunduğunu söylemeliyiz.

>> Asus ExpertBook B6 Flip İnceleme (Video)