General Mobile ERA30 İnceleme: Uygun Fiyatlı Android

General Mobile, ülkemizde uygun fiyatlı Android telefonlar denildiğinde akla gelen isimlerden. Şirket, şimdi de yeni ERA serisiyle boy gösteriyor. Bu seri, ERA30 ve ERA 50’den oluşuyor. Bu incelelemizde size ERA30’dan söz edeceğiz.

Öncelikle sonda söylememiz gereken şeyleri başta söyleyelim. General Mobile ERA30 ‘u kimler almalı?

– Eğer telefon görüşmeleri, mesajlaşmalar ve fırsat olduğunda da ara ara sosyal medya gezintilerinde bulunmak istiyor ve bu ihtiyaçları uygun fiyata karşılamak istiyorsanız, ERA30’u alabilirsiniz.

– Eğer bir aile büyüğünüz ilk kez akıllı telefon kullanacaksa ve kullanımı kolay, uygun fiyatlı bir çözüm arıyorsanız, ERA30’u göz önünde bulundurabilirsiniz.

– Eğer ufak kardeşiniz ya da çocuğunuz için uygun fiyatlı bir telefon arıyor ve ihtiyaç duyduğunuzda telefon görüşmesi, kameralı görüşme ve mesajlaşma gibi imkânlar yardımıyla ona ulaşmak istiyorsanız, bu cihazı göz önünde bulundurabilirsiniz. Üstelik bu ürün, keyifli oyunlar tarafında da minik kullanıcıyı memnun edecektir.

– Eğer iş dünyasında kullanmak için bir ikincil telefon arıyorsanız, uygun fiyatının yanında güçlü pil çözümü ve çift hat desteğini de göz önünde bulundurarak bu ürünü tercih edebilirsiniz.

General Mobile ERA30 İnceleme: Uygun Fiyatlı Android

Şimdi isterseniz gelelim General Mobile ERA30 ‘un detaylarına…

Evvela kutuya bakalım. Telefonun yanında koruyucu şeffaf kılıf, Type-C kablosu, şarj adaptörü ve bir de 3.5mm kablolu kulaklık geliyor. Evet, özellikle kulaklık detayını artık pek göremiyoruz. General Mobile’ın bunu sunması hoş. Zaten hem cihazımızda 3.5mm kulaklık girişi var hem de FM radyo uygulaması var.

Ürünümüz, 8.9mm kalınlıkta ve 196 gram ağırlıkta. Güzel bir tasarımı var. Köşelerden yumuşatılmış hatlara ve arka tarafta da plastik, pürüzsüz bir yüzeye sahip. İster siyah isterseniz de beyaz rengini tercih edebilirsiniz.

General Mobile ERA30 İnceleme: Uygun Fiyatlı Android

6.6 inç IPS ekran

ERA30’da 6.6 inç IPS ekran var. Bu aslında pek çok kullanıcı için yeterli bir boyut. Hem IPS panel olması, renklerin canlı bir şekilde sunulabilmesi anlamını da taşıyor. HD+ çözünürlüklü ekran, özellikle sosyal medya deneyimleri tarafında tatmin edecektir. Hem görüntüleme hem de ufak dokunuşlarla yol almanıza izin vermesi tarafında. Tabii özellikle iç mekân kullanımlarında daha iyi performans sunduğunu söylemeliyiz.

MTK Helio G36’lı General Mobile ERA30

Telefonumuz giriş seviyesi bir cihaz. Dolayısıyla donanımı da bu doğrultuda hazırlanmış. MediaTek’in Helio G36 işlemcisine 4GB RAM ve 128GB dahili depolama eşlik ediyor. Aslında 4GB RAM, başta biraz korkutucu gelebilir. Hele de bir süre kullandıktan sonra arayüzde, uygulama geçişlerinde darboğaza neden olabilir mi diye endişe edenler olabilir. Neyse ki sanal RAM artırma özelliği de var. Böylece toplamda 8GB RAM değeri elde edebilirsiniz. Hem microSD kart desteği de var.

General Mobile ERA30 İnceleme: Uygun Fiyatlı Android

Ürünümüzde Android 14 işletim sistemi ve güncel bir güvenlik yaması var. Arayüz gayet sade, basit. Daha evvel bir akıllı telefon kullanmadıysanız bile birkaç dakika içinde alışacağınızı düşünüyoruz. Hem ekranda ihtiyacınız olabilecek pek çok Google uygulaması da hazır bir şekilde sizi bekliyor.

Cihaz, bulmaca ve platform oyunları için iyi performanslar sunuyor. Ama tabii dahası için de bir şeyler yapabilir. Örneğin Call of Duty gibi güçlü bir FPS oyununu da oynayabilirsiniz. Tabii grafik ayarlarını düşük seviyeye getirerek.

Gelelim kameralara

Kameralar tarafında da beklentileriniz yüksek olmamalı. Arka tarafta 50+8+0,08MP’den oluşan üçlü kamera kurulumu var. Ön tarafta da 8MP selfie kamerayı görüyoruz.

Kameralar, iyi ışıklı ortamlarda ve sabit fotoğraf çekimlerinde net sonuçlar verebiliyor. Video tarafında da 1080p 30FPS çözümü var. Hem ön kamerada bokeh ve selfie’ler için sunulan makyaj efektleri de tatmin edici diyebiliriz.

General Mobile ERA30 İnceleme: Uygun Fiyatlı Android

5000mAh pil değeri

Telefonumuzda 5000mAh pil var ve tek şarj ile gündelik kullanımda 2 güne yakın deneyim elde edebiliyorsunuz. Pili, beraberinde gelen 18w şarj adaptörüyle şarj edebiliyorsunuz. Evet, şarj tarafında da yüksek beklentileriniz olmamalı.

Güzel bir detay ise, kablosuz veri aktarımları ve bankacılık işlemleri gibi ihtiyaçlarınız için bu telefonda NFC özelliğinin bulunması.

General Mobile’ın resmi sitesine bakıldığında, ürünün şu an 7600 TL’lik satış fiyatı bulunuyor.

İlgili Haberler:

>> LC Waikiki’den VDP Projesi ile Üç Boyutlu Tasarım Devrimi