Biletinial Almanya’nın da Biletini Kesecek

Ana faaliyet alanları olan etkinlik biletlemesinde geçen yılın aynı dönemine göre 4 katı satışı gerçekleştirerek rekor bir büyümeye imza atan Biletinial, bu sonuçla Bilişim 500 Plus – Son 1 Yılda En Hızlı Büyüyen 10 şirket sıralamasında ilk 5’te yer aldı.

Biletinial yöneticileri, Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) üyeleri ile bir araya gelerek önümüzdeki döneme dair büyüme stratejilerini paylaştı. Etkinlik biletleme alanında yurtdışına açılan ilk Türk şirketi olmasının yanı sıra Biletinial’ın vizyonu “global ölçekte bulut tabanlı bir eğlence platformu” olmak.

Biletinial CEO’su Ulaş Uslu, BMD üyelerine bu vizyon doğrultusunda Almanya ile başlayan yurtdışı da etkinlik biletleme çalışmalarına dair de bilgiler verdi. Uslu, “Genç bir şirket olarak Türkiye’nin en büyük yazılım şirketlerinden biri olmayı başardık. Bu başarı ivmesi yukarı yönlü olarak devam edecek” dedi.

Türkiye’nin teknoloji odaklı etkinlik biletleme platformu Biletinial, Bilişim Muhabirleri Derneği üyelerini ile bir araya gelerek Türkiye’nin eğlence sektörünü değerlendirdi. Türkiye’nin teknoloji odaklı etkinlik biletleme platformu olarak vizyonlarının global ölçekte bulut tabanlı bir eğlence platformu” olmak” olarak ifade eden Biletinial CEO’su Ulaş Uslu, “Şirket olarak 2023’ü ve 2024 yılının ilk yarısını oldukça verimli geçirdik. Bunun karşılığını da Bilişim 500 sıralamasında da gördük. Biletinial Bilişim 500 Plus – Son 1 Yılda En Hızlı Büyüyen 10 sıralamasında ilk 5’te yer aldı” dedi.

Bilişim 500 sıralamasında (satış gelirlerine göre) bir önceki yıla göre 87 basamak birden ilerleyerek 108. sıraya ulaştıklarını belirten Uslu, Türkiye Merkezli Üretim – Yazılım alanında ise 17. Sırada yer aldıklarını söyledi.

Biletinial Yurtdışı ofisleri ile yazılım ihracatı yapıyor

Elde edilen bu başarıyı değerlendiren Uslu, “Genç bir şirket olarak Türkiye’nin en büyük yazılım şirketlerinden biri olmayı başardık. Bu başarı ivmesi yukarı yönlü olarak devam edecek. Geldiğimiz noktada yazılım ihracatı yapmaya da başladık. Pazarın büyümesine odaklanan bir strateji ile yolumuza devam ediyoruz. Deneyim öncelikli hizmet kalitemiz, ekosistem içindeki kapsayıcılığımız ve paydaşlarımıza sunduğumuz farklı iş modelleri bize bu başarıyı getirdi.. Elbette merkezinde insan ve eğlence ekosisteminin ihtiyaçlarını çözmek olan teknoloji yatırımlarımız arka plandaki gücümüz.”

Rakiplerinden yapay zekayı kullanarak ayrışıyor

Biletinial’ın Türkiye’nin önde gelen bulut tabanlı eğlence biletleme platformu olması noktasında kendilerini farklı kılan temel unsuru pazarın büyümesi için fark yaratan katma değerler sunmaları olduğunu söyleyen Uslu şunları söyledi: “Biletinial’ın sağladığı çözümlerle sinema ve tiyatro gibi merkezler gişe operasyonlarından kapı girişlerine, büfelerinden dijital ekranlarına, pazarlama ve müşteri yönetimi araçlarına kadar tüm operasyon ve iş süreçlerini tek merkezden gerçek zamanlı ve bütünleşik bir şekilde yönetebiliyor. Biletinial bugün geldiği noktada biletleme konusunda faaliyet gösteren dünyadaki örneklerine göre, kendisine rakipsiz bir alan yaratmayı başaran bir girişim.”

Eğlence pazarının büyümesi için çaba harcadıklarını bu amaçla doğrultusunda pek çok farklı çalışmaları da bulunduğunu ifade eden Uslu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğlence alanındaki tüm etkinliklere tek platformdan benzersiz bir deneyim sunarak erişilmesi için tüm süreçlerimize yapay zekayı entegre ediyoruz. Markalarla birlikte onların hedef kitlesi için de eğlence deneyimini şekillendirdiğimiz projelere başlıyoruz. Sektördeki oyuncuları farklı şekilde desteklemek üzere iş modelleri oluşturduk.”

Yurtdışında büyümeyi planlarına hız verdi

Dünyanın önde gelen bulut tabanlı eğlence biletleme platformlarından biri olmak üzere ilerlediklerini ve Almanya operasyonlarına hız verdiklerini belirten Uslu “Yurtdışında faaliyetlerimizi pickaseat.com markası ile yürütmeye başladık. Bu kapsamda Almanya’daki izleyiciler önümüzdeki aylarda Türkiye’den oldukça önemli tiyatro oyunları ve konserler ile buluşma imkanı bulacaklar. Avrupa’da Almanya ile birlikte Hollanda, Belçika, Avusturya gibi ülkelerde de benzer açılımlar yapacağız”

Yurtdışına açılımlarının aynı zamanda yazılım ihracatı anlamına da geldiğini vurgulayan Uslu, Türkiye’nin gelecek vizyonu için yazılım ihracatına daha fazla odaklanılması gerektiğini, bu alanda çok büyük bir potansiyelin değerlendirmeyi beklediğini söyledi.
Uslu, Biletinial’ın kendi yazımım setini geliştirerek Türkiye’de eğlence sektöründe yazılım ithalatı bağımlılığına gerçek anlamda bir alternatif yarattığının altını çizdi. Uslu şunları söyledi:
“Teknolojik altyapımız ve partner çözüm paketimiz ile sektördeki dijital dönüşümü hızlandırdık.

Biletinial CEO’su Ulaş Uslu
Biletinial CEO’su Ulaş Uslu

Sinema ve tiyatro gibi merkezler sağladığımız çözümlerle; gişe operasyonlarından kapı girişlerine, büfelerinden dijital ekranlarına, pazarlama ve müşteri yönetimine kadar tüm operasyon ve iş süreçlerini kendilerine sağladığımız çözümle tek merkezden gerçek zamanlı ve bütünleşik bir şekilde yönetme imkanına sahipler. Üstelik bunun için yüksek maliyetlere katlanmalarına da gerek kalmıyor”

Harward 2. Kez iş ortağı olarak Biletinial ’ı seçti

Bunların dışında oldukça zengin bir veri setinin içinde yaşadıklarını ve analizlerinde pek çok farklı kırılımı gözlemleyebildikleri ifade ede Uslu, son kullanıcıların yanı sıra markalara da fark yaratan iş birlikteliği önermeleri ile dokunabildiklerini belirtti. Uslu, sinema ve tiyatro dikeylerindeki iş ortaklarına seans açma, salon seçme ve fiyat belirleme gibi kritik kararlarında veri destekli geri bildirimler sağladıklarını söyledi. Uslu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda Harvard Üniversitesi ile yapılan ortak bir çalışmanın üst üste ikinci kez Türkiye’deki paydaşları arasında yer aldık. Bu çalışmada eğlenmek ile ilgili personalar yeniden oluşturuldu ve bu personalar için nasıl daha iyi bir eğlence deneyimi tasarlanabilir üzerine öneriler çıkarıldı. 2025 yılı içinde bu önerilerden birkaçının lansmanını yapıyor olacağız.

İlgili haberler

>> Biletinial İkinci Kez Harvard Business School’un Küresel Ortağı Oldu