Samsung AI Phone: Samsung Yapay Zekalı Telefon Yapıyor. Evet, Farklı Olacak

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, mobil yapay zeka çözümleri üzerine çalışmalar yürüten markalar arasında yer alıyor. Zaten yakın zamanda satışa sunulan ve tanıtımı yapılan bazı akıllı telefonlarında da sunduğu pek çok AI özelliği var. Peki bunlar yeterli mi, tabii ki değil. Yeni gelen bilgiler, şirketin şimdi de radikal düzeyde farklılıklar içeren yapay zeka telefonlar hazırlamak için çalışmalar yürüttüğü yönünde.

Samsung AI telefonlar yolda. Aslında evet, şu an pek çok güncel Samsung telefon modelinde yapay zeka özelliklerini kullanmak mümkün. Ama görünüşe göre bunun daha da ötesi düşünülüyor. Öyle ki “AI telefon” ibaresi, mevcut cihazlardan farklı olarak tamamen yapay zekâya odaklı ve çok daha fazla çözümün sunulacağı modelleri getiriyor akıllara. Öyle ki Samsung’un Mobil Deneyimlerden Sorumlu Başkanı TM Roh, gelecekte satışa sunacakları yapay zekâ telefonların ciddi düzeyde farklılıklar içereceğini şimdiden bildiriyor. Eh, haliyle ne gibi detaylar olacağını şimdiden merak ediyoruz. Roh, şu an daha fazla detay paylaşamayacağını da belirterek bizi merak içinde bırakmayı uygun görüyor diyebiliriz.

Samsung AI Phone: Samsung Yapay Zekalı Telefon Yapıyor. Evet, Farklı Olacak

Samsung yapay zeka çözümleri

Samsung’un Galaxy S24 ailesinde ve yakın zamanda tanıtılan katlanabilir ekranlı Z Fold 6 ve Z Flip6’da yapay zekâ destekli pek çok özellikten yararlanabilmek mümkün. Birkaç örnek vermek gerekirse…

Örneğin Galaxy Z Fold6 ile bir fotoğraf çektiniz diyelim. Fotoğrafta arkadaşlarınızla birliktesiniz ama arka planda, tanımadığınız biri var ve yürüyor. Diyelim ki o kişiyi fotoğrafta istemiyorsunuz. Fotoğrafın üzerine bir süre basılı tuttuktan sonra o kişiyi seçebilir ve yapay zekâ yardımıyla sadece birkaç saniyede fotoğraftan tamamen silebilirsiniz.

Diyelim ki yurt dışında bir gezidesiniz ve yabancı diliniz pek iyi değil. Bir tabela gördünüz ve ne yazdığını merak ediyorsunuz. Gerçek zamanlı çeviri özelliğini devreye alarak metinleri Türkçeleştirebilirsiniz. Öte yandan evet, gerçek zamanlı sesli çeviri de var.

Diyelim ki Samsung S PEN kaleminiz var ve çizim yapmayı seviyorsunuz. Basit bir araba ya da ev çizseniz bile yapay zekâdan yardım alarak o çizimin çok daha güzel bir görsel olarak ortaya çıkması mümkün. Evet, çizgilerinizden yola çıkarak yapay zekâ algoritması size daha güzel seçenekler sunabiliyor.

İlgili Haberler:

>> Huawei Mate 70 Bekleyenlere Kötü Haber