Huawei Watch Fit 3 Ortaya Çıktı: Apple’ın Birebir Aynısı!

Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3 akıllı saatinin görselleri ortaya çıktı. Görselleri incelediğimizde Apple Watch serisine birebir aynı tasarım yer alıyor. İşte ortaya çıkan tüm ayrıntılar.

Huawei’nin yakında çıkacak Watch Fit 3 modelinin görüntüleri, bir hafta önce sızdırıldı ve bu sızıntılar, Çinli şirketin Apple Watch’un tasarımını kopyalamaya karar verdiği iddialarını ortaya attı. Huawei’nin bu hamlesi, orijinal bir ürün yerine bir kopya mı sunacağına dair tartışmaları beraberinde getirdi. Ancak, Huawei gibi büyük bir şirketin orijinal ve benzersiz bir tasarım geliştirmesi beklenirken, bu tür bir taklitçiliğin eleştirilmesi kaçınılmaz oldu. Bu haftanın başlarında, Alman perakendeciler, resmi lansmanından önce Huawei Watch Fit 3’ü listeledi.

 

Huawei Watch Fit 3 Ortaya Çıktı: Apple’ın Birebir Aynısı!

Huawei Watch Fit 3

Sızdırılan görüntüler, akıllı saatin Apple Watch’un tasarımına benzediğini doğrularken, aynı zamanda özelliklerini de açıkladı. Watch Fit 3’ün özellikleri arasında OLED ekran, uzun pil ömrü, kalp atış hızı takibi ve dahili GPS gibi standart akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei Watch Fit 3, watchOS işletim sistemini kullanmıyor ve 1,82 inçlik bir OLED ekrana sahip.

400mAh pil ile güçlendirilen bu saat, 10 güne kadar kullanım süresi vaat ediyor. Ayrıca, sağlık takibi için çeşitli sensörlere ve 5 ATM’ye kadar suya dayanıklılığa sahip. Fiyat konusunda, Watch Fit 3’ün lastik bantlı versiyonunun 160€, deri kayışlı modelin ise 180€ olacağı belirtiliyor. Bu fiyatlar, ürünün sunduğu özelliklere göre rekabetçi görünüyor.

Huawei Watch Fit 3Huawei Watch Fit 3

Huawei gibi Çinli markaların piyasaya sürdüğü giyilebilir teknoloji ve akıllı telefon gibi ürünlere baktığımızda genel olarak Samsung ve Apple ürünlerine benzetilmenin söz konusu olduğunu görüyoruz. Bu da kullanıcıların Apple modellerini satın alamayıp, Huawei ve Xiaomi gibi markalara yönelmesini sağlıyor. Tabii ki Huawei’nin Apple Watch’a benzer bir tasarıma sahip olmasının sebebinin daha yüksek satış olup olmadığı tartışma konusu.

Ama genellikle aradaki devasa fiyat farkına göre kıyaslanıp aynı tasarımı daha uyguna almak isteyen kullanıcılar tarafından oldukça tercih edilecektir. Yine de tek artısı ve sunduğu tek teknoloji Apple Watch’a benzemesi olan bir akıllı saat olarak görülmesi, Huawei’nin geliştirildiği diğer teknolojilerin yok sayılmasına sebebiyet verecektir.

İlgili Haberler

>> WhatsApp Videolarını Gönderme Hatası: Kullanıcıların Karşılaştığı Sorunlar