Yeni AMD Ryzen’lar Daha Yüksek Performans Vaat Ediyor, İşte Detaylar…

Bugün, CES 2024’te AMD, yüksek performans ve güç sayesinde oyunculara, içerik oluşturuculara ve sıradan kullanıcılara birinci sınıf deneyimler sunan, masaüstü portföyünü genişleten yeni ürünlerini duyurdu.

AMD, aralarında Ryzen 7 8700G’nin de bulunduğu, dünyanın en güçlü yerleşik grafik kartına sahip yeni AMD Ryzen 8000G Serisi masaüstü işlemcilerini tanıttı.

AMD ayrıca, tüketiciler için daha fazla yapay zeka özelliğinin kilidini açmak ve üretkenliği, verimliliği ve gelişmiş iş birliğini geliştirmek amacıyla Ryzen yapay zekanın tanıtımıyla birlikte özel bir yapay zeka sinirsel işlem biriminin (NPU) gücünü ilk kez masaüstü bilgisayar işlemcilerine getiriyor.

AMD, AM4 soketinin benzeri görülmemiş uzun ömürlülüğünü temel alarak yeni Ryzen 5000 işlemcilerini piyasaya sürüyor ve üretkenlik, oyun veya içerik oluşturmaya yönelik bir sistem oluşturma konusunda kullanıcılara daha da fazla seçenek sunuyor. Yeni teklifler arasında, oyunculara oyun performansında büyük bir artış sağlamak için güçlü 3D V-Cache teknolojisinden yararlanan yeni Ryzen 7 5700X3D yer alıyor.

AMD Bilgi İşlem ve Grafik Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jack Huynh, “AMD, x86 pazarında özel yapay zeka motorlarına sahip en geniş işlemci portföyünü sunarak yapay zeka donanım devrimine liderlik etmeye devam ediyor” dedi. “Geçen yıl CES’te mobil pazara yönelik x86 işlemcideki ilk özel yapay zeka motorunu tanıttık. Bu yıl, Ryzen 8000G Serisi işlemcilerimiz aracılığıyla yapay zeka liderliğimizi masaüstü bilişime doğru genişletiyoruz. Yakın OEM ve ekosistem ortaklarımızla birlikte AI PC çağına liderlik etmekten heyecan duyuyoruz.”

AMD Ryzen 8000G Serisi Masaüstü İşlemciler, Tek Bir Pakette Etkileyici Grafikler ve Üretkenlik Sunuyor

AMD Ryzen 8000G Serisi, en üstün hepsi bir arada masaüstü işlemcisidir. Sekiz adede kadar çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip olan kullanıcılar, oyun ve içerik oluşturma da dahil olmak üzere yoğun iş yükleri için muazzam bir güç ve baskın performans bekleyebilirler. Bu işlemciler, düşük güç tüketimiyle verimlilik için optimize edilmiştir ancak performanstan veya yanıt verme hızından ödün vermezler.

AMD “Zen 4” mimarisi üzerine inşa edilen 8000G Serisi işlemciler, “Zen 4″ün inanılmaz hızından yararlanmaya devam ederken enerji verimliliğinde liderliğe olanak tanıyor.

AMD Ryzen 7 8700G yığının en üstünde sekiz çekirdek, 16 iş parçacığı, 24 MB Önbellek ve Radeon 780M grafik kartı bulunuyor. AMD Ryzen 5 8600G ise altı çekirdek, 12 iş parçacığı, 22 MB Önbellek ve Radeon 760M grafik kartı sunuyor. Her ikisi de, bir masaüstü bilgisayar işlemcisindeki ilk NPU da dahil olmak üzere, yapay zeka iş yüklerini optimize etmek, yapay zeka işleme verimliliğini artırmak ve yapay zeka destekli gürültü engelleme gibi heyecan verici deneyimlerin kilidini açmak için bilgisayarınızda yapay zeka yazılım özelliklerini benzersiz şekilde hızlandırabilen AMD Ryzen yapay zeka teknolojisini içerir.

Tüm 8000G Serisi masaüstü işlemci modelleri, Radeon 700M’nin etkileyici gücüyle kendi sınıfındaki en hızlı yerleşik grafikleri sunar. Oyuncular, uygun bir fiyatla ve küçük form faktörlerinde akıcı bir AAA 1080p oyun deneyimi sağlayan etkileyici görsel doğruluğun avantajlarından yararlanacak. Ryzen 7 8700G, bir masaüstü işlemcide alabileceğiniz en hızlı yerleşik grafiklere sahip Radeon 780M grafik kartına sahiptir. 8000G Serisi, daha yüksek kalitede oyun deneyimi için daha sonra ayrı bir grafik kartıyla yükseltme seçeneğiyle, bugün akıcı bir 1080p deneyimi isteyenler için mükemmeldir.

8000G Serisinin tamamı aynı zamanda daha akıcı kare hızlarının kilidini açmak için daha yüksek bellek frekansları ve gelişmiş zamanlamalar sağlayan AMD EXPO™ teknolojisine sahiptir. Precision Boost Overdrive (PBO), tek dokunuşla hız aşırtmaya izin vererek kullanıcılara artırılmış güç limitleriyle ekstra CPU artışı sağlar.

AMD Ryzen 8000G Serisi masaüstü işlemcilerin 31 Ocak 2024’ten itibaren DIY müşterileri ve SI iş ortaklarının kullanımına sunulması bekleniyor. OEM sistemlerinin 2024’ün 2. çeyreğinde piyasaya sunulması bekleniyor.AMD Ryzen 8000

Yeni AMD Ryzen 5000 Serisi Masaüstü İşlemciler Eski Soket AM4 Platformlarına Daha Fazla Performans Getiriyor

Benzersiz performans arayan oyun meraklıları için AMD Ryzen 5000 Serisi masaüstü işlemciler, kusursuz bir oyun deneyimi için performansı daha yüksek saat hızları ve gelişmiş verimlilikle optimize eden kanıtlanmış “Zen 3” mimarisi üzerine inşa edilmiştir. AMD bu seriyi dört yeni işlemciyle genişletiyor: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Ryzen 5 5700, AMD Ryzen 5 5600GT ve AMD Ryzen 5 5500GT.

AMD Ryzen 7 5700X3D, oyun performansında büyük bir artış arayan oyuncular için özel olarak tasarlandı. Sekiz çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip işlemci, AMD 3D V-Cache teknolojisinden yararlanarak 100 MB’lık şaşırtıcı bir çip üzerinde bellek sunarak her ayar ve her çözünürlükte oyunlar ve uygulamalar için güç ve verimlilik artışı sağlıyor.

Yeni Ryzen 5000 Serisi masaüstü işlemcilerin 31 Ocak 2024’ten itibaren DIY müşterileri ve SI ortaklarının kullanımına sunulması bekleniyor.AMD Ryzen 5000 ve 7000

Ryzen 8040 Serisi Destekli Dizüstü Bilgisayarları CES’te Piyasaya Sürüyor

ACER, ASUS, Lenovo, HP ve Razer’ın da aralarında bulunduğu AMD OEM iş ortakları, oyuncular, profesyoneller ve her türden tüketici için inanılmaz performans sunan ve AI- içerik oluşturma ve günlük üretkenlik için hazır yetenekler.

İlk olarak Aralık 2023’te AMD’nin “Gelişen Yapay Zeka” etkinliğinde duyurulan Ryzen™ 8040 Serisi, belirli modellerdeki entegre Ryzen AI NPU’su ile yeni yapay zeka bilgisayarlarının pazara sunulmasına yardımcı oluyor.

Acer Inc. Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin şunları söyledi: “AMD ile olan ortaklığımız sayesinde müşterilerimize kusursuz, yapay zeka destekli oyun deneyimleri sunabiliyoruz.” şöyle konuştu: “AMD Ryzen 8040 Serisi işlemcilerle desteklenen en yeni Nitro V 16 dizüstü bilgisayarımız bu, yapay zekaya hazır oyun dizüstü bilgisayarlarını dünyanın her yerindeki oyunculara nasıl sunduğumuzun harika bir örneği. Ryzen 8040 Serisi işlemcilerle, oyunculara daha sürükleyici oyun içi deneyimler ve rekabet avantajı sağlayacak yeni ve gelişmiş özellikler sunacağız.”

ASUS, “ROG Zephyrus G14 ve ASUS TUF Gaming A15 ve A16 dahil olmak üzere, tamamı Ryzen 8040 işlemcilere sahip, müşterilerimize en heyecan verici hareket halindeki oyun deneyimlerini sunmayı amaçlayan en yeni dizüstü bilgisayarları piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz” dedi. Eş CEO S.Y. Hsu. “AMD ile ortaklık kurarak mobil oyunu tamamen yeniden tanımladık. Yeni Ryzen 8040 Serisi işlemciler, hız kaybı veya oyun takılmaları olmadan müşterilere saatlerce en yüksek kalitede oyun deneyimi sunacak.”Ryzen AI yongası

Lenovo’nun başkan yardımcısı ve Akıllı Cihazlar Grubu Tüketici İş Segmenti genel müdürü Jun Ouyang, “Lenovo ve AMD, müşterilere bekledikleri güç ve esnekliği sağlamaya devam eden uzun süredir devam eden bir ortaklığa sahip” dedi. “Bu ortaklık, ürün portföyümüzün Lenovo Yoga Pro 7 (14″, 9), Lenovo IdeaPad 5 2’si 1 arada (14″, 9) ve Lenovo IdeaPad 5 2’si 1 arada ( 16″, 9) tamamı yeni Ryzen 8040 işlemcilerle desteklenerek günümüzün en parlak düşünürlerinin ve uygulayıcılarının yaratıcı ve üretkenlik arayışlarını destekliyor.”

HP Inc. Kişisel Sistemler Başkanı Alex Cho şunları söyledi: “HP olarak, kişisel bilgisayarların yeni nesli için bilgisayarı yeniden tanımlıyoruz ve gelecekteki çözümlerimiz için AMD ile ortaklık yapıyoruz.” Yaşama, çalışma ve oyun oynama şeklimizde devrim yaratan kişiselleştirilmiş deneyimler.

Razer Dizüstü Bilgisayar ve Aksesuar Bölümü başkanı Travis Furst, “Ryzen 8040 Serisi işlemciler hız, performans ve yapay zeka destekli deneyim arayan oyuncular için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor” dedi. Oyunculara benzersiz bir mobil deneyim sunmak için AMD Ryzen 9 8945HS işlemciyi Ryzen AI ile entegre eden, en taşınabilir Razer Blade’imiz olan yeni Razer Blade 14’ü piyasaya sürmekten büyük heyecan duyuyoruz.”

İlgili Haberler

>> AMD Yeni Sürücü Güncellemesi ile Dört Oyuna Daha Destek Sunuyor!