Daha önce PlayStation 3 emulatorü üzerinde çalışan ekip, şimdi de gözünü PS4’e dikti! PlayStation 4, bundan yaklaşık 10 sene önce satışa sunulmuş ve büyük ilgi görmüştü. Şimdilerde ise, güncelliğini yitirmiş bir platform. İşte PlayStation 4 emulator fikrinin çıkış noktalarından bir tanesi de bu.
RPCS3 ekibi, artık eskiye kıyasla erişimi zorlaşan oyunların, eski platformlardan bağımsız olarak PC’lerde rahatlıkla oynanabilmesini hedefliyor. Örneğin, iptal edilen Silent Hill oyunu için hazırlanan ve daha sonra PSN’den kaldırılan P.T.’yi hatırlayın. Pek çok kişi, sırf mağazadan kaldırıldığı için demoyu cihazından silmemiş, hatta demonun yüklü olduğu cihazların eBay gibi sitelerde yüksek fiyat etiketleriyle satışa da sunulduğu görülmüştü.
RPCS3 takımı, daha evvel PS3 emulatorü tarafında ciddi çalışmalar yapmış ve adını duyurmuştu. Dolayısıyla PlayStation 4 emulatorü için de heyecanlanabiliriz. Üstelik ekip, emulasyon sürecinin artık daha kolay olduğunu da bildiriyor. PS3 emulator hazırlık süreciyle arada çok da farkın olmadığı belirtiliyor.
PlayStation 4 Emulator yolda
Zor noktalardan bir tanesi olarak Shader’lar gösteriliyor. Ama en azından bu kez tersine mühendislik gereksinimi yok. Bu, RPCS3 PlayStation 3 emulatöründe Nvidia kartlar için gerekli bir süreçti.
RPCS3 ekibi, bunu ilginç olduğu için yaptıklarını belirtiyor. Ekipteki herkes, tam zamanlı işlere ve hobilere sahip kişiler. Dolayısıyla böyle bir ekipten “Şu tarihte kullanıma sunacağız.” açıklamasının gelmesi biraz zor. Yani PlayStation 4 emulatorü bekliyorsanız, biraz fazla sabrınızın olması gerekiyor diyebiliriz.
Öte yandan ekip, takıma dahil olmak isteyenler için de açık kapı bırakıyor. Örneğin daha fazla bilgi almak için Github sayfasına göz atabilirsiniz.
PlayStation 3 Emulator
PlayStation 3 emulatörüne göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz olan bu emulatör sayesinde favori PS3 oyunlarınızı PC’lerinizde oynama şansınız var.
Tabii hem ekip hem de biz, yine bir hatırlatma yapalım…
Emulatörler, eski oyunlara kolay erişim için güzel bir yöntem. Ama öte yandan, korsan oyun faktörünü de ister istemez tetikliyor. Dolayısıyla bu tip yazılımları, elden geldiğince orijinal oyunlarınızla birlikte kullanmanız daha makul ve güvenli olacaktır.
Açıkçası bu konuda Sony’den bir hamle gelir mi merak ediyoruz. Çünkü Sony’nin PC tarafına yönelik çalışmaları olduğu biliniyor.
İlgili Haberler:
>> PlayStation 5 Slim Çıkış Tarihi İçin Microsoft’tan Bilgi Geldi