Ünlü yönetmen Steven Spielberg ve ünlü dilbilimci Noam Chomsky, son dönemde giderek popülerleşen yapay zeka teknolojileri hakkında düşüncelerini paylaştı. İkisi de bu teknolojilerin ruhsuz ve korkutucu olduğunu düşünüyor. İşte detaylar.
Yapay zeka faktörü, aslına bakarsanız yıllardır hayatımızın pek çok noktasında karşımıza çıkıyor. Hatta farkında olmadığımız anlarda bile yapay zekâ yardımıyla işlerimiz halloluyor.
Son aylara baktığımızda ise, özellikle ChatGPT gibi girişimler, bu teknolojinin ne kadar etkileyici olabileceğini bir kez daha ortaya çıkardı. Öyle ki bu hamle sonrasında Google ve Microsoft gibi şirketler de bu alana milyarlarca dolarlık yatırım kararları almaya başladı.
Peki yapay zeka hakkında ünlü isimler neler düşünüyordur? Örneğin, Steven Spielberg ve Noam Chomsky’nin düşüncelerini sizlerle paylaşalım…
9GAG sitesindeki bilgilere göre Spielberg, yapay zeka hakkında pek olumlu düşünmüyor…
“Bu beni endişelendiriyor. Çünkü daha evvel yaptığınız bir şeyi bir bilgisayara veriyorsunuz ve o yapıyor. Bilgisayar tarafından yaratılmayan, insan tarafından hazırlanan her şeyi seviyorum. Ne zaman ki bir insan, dijital araçlar yardımıyla ortaya bir şeyler çıkarıyor, kendini ifade etmeye çalışıyor, işte bu fantastik! Ama kitapların, filmlerin ve müziklerin bizim yaptığımız bilgisayarlar tarafından (Biz olmadan) hazırlanması mı? İşte bu beni korkutuyor.”
Ünlü dilbilimci Chomsky de benzer düşüncelere sahip. Özellikle de son dönemin popüler başlıklarından ChatGPT’den örnek vererek bu sistemin bağımsız düşünceden aciz olduğunu, dolayısıyla yetersiz bir sistem olduğunu ifade ediyor.
ChatGPT nedir?
ChatGPT nedir? ChatGPT, ya da açılımıyla Chat Generative Pre-Trained Transformer, OpenAI tarafından Kasım 2022 itibarıyla yayınlanmış bir chatbot’udur. OpenAI’ın GPT-3 ailesindeki geniş dil modellerinden faydalanılarak hazırlanan yazılım, bünyesinde denetimli ve takviyeli öğrenme tekniklerini de barındırıyor. Kolay tabirle, bu bir sohbet robotu. Bu sayede karşınızda gerçek bir insan varmış gibi sohbetler gerçekleştirebiliyorsunuz.
https://openai.com/blog/chatgpt/ adresine giderek denemeye başlayabilirsiniz.
Diyaloglar için optimize edilmiş dil modelleri olarak belirtilen ChatGPT, pek çok konuda size yardımcı olabilir. Eğer onu alt etmeye çalışırsanız, bunu belki de başarabilirsiniz.
Siteye giriş yaptıktan sonra, e-mail adresinizle kayıt olmalısınız. Sonrasında isminizi ve telefon numaranızı da yazmanız gerekiyor. Böylece SMS ile size bir doğrulama kodu iletiliyor.
İlgili Haberler
>> iPhone’u En Çok Hangi Yaş Aralığı Tercih Ediyor, Kullanıyor?