Kurumların ERP sistemlerine neden ihtiyaçları var. ERP’siz bir başarı düşünülemez mi? Hepsi ve daha fazlası sizin için hazırladığımız özel dosya konusunda.
ERP sistemleri planlama, envanter / malzeme yönetimi, mühendislik, sipariş işleme, imalat, satın alma, muhasebe ve finans, insan kaynakları ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm iş yönetimi fonksiyonlarını entegre eden bir yapıya sahiptir. ERP yazılım programları her zaman geliştirilip, güncellenmektedir. Piyasada mevcut ERP yazılım markalarının farklı türleri vardır. Ama şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak için doğru ERP sistemini seçmek gerekir. Bir ERP sisteminin en büyük avantajı, gerçek zamanlı kabiliyetiyle şirketinizde olan biteni görmek olanağını sağlamasıdır. Yüksek hacimli iş süreciyle baş ediyorsanız kullanışlıdır. Bir ERP sistemi ile şirket envanter sıkıntısı yada dosyaları aktarmak için boşa zaman harcamazsınız.
Bir ERP sistemi sağlam, işlevsel destek sağlar. Maliyetleri düşürürken, siparişlerin üretim hacminin ve yerine getirilmesinin gelişmesini, ayrıca üretim ve dağıtım işlemlerini optimize ederek, şirketlerin yeni iş fırsatlarına odaklanmasını mümkün kılar.
ERP sisteminin size sunduğu faydalara kısa bir bakış atalım: Tek bir entegre sistem ile süreçlerini ve iş akışlarını düzene sokar. Gereksiz veri girişini ve süreçleri azaltıp, diğer yandan o bölüm arasında bilgi paylaşır. Tanınan en iyi iş uygulamalarına dayalı tek tip süreçlerin oluşturulmasını sağlar. Geliştirilmiş iş akışı ve verimlilik sağlar. Zamanında teslimat, kalite artışı, kısaltılmış teslimat sürelerine dayalı geliştirilmiş müşteri memnuniyeti sağlar. Daha iyi planlama, izleme ve gereksinimleri tahmin edilip azaltılmış stok maliyetleri verir. Faaliyetlerin gerçek maliyetlerini takip ederek, faaliyete dayalı maliyeti dengeler. Envanter ve alacakların birleştirilmiş satış resmini görmenizi sağlar.
İşletmelerde Bilgi Teknolojisi tabanlı iş uygulamalarının ortaya çıkması, iş modellerinde köklü değişikliklerle birlikte, küreselleşme ve ekonomisinin serbestleştirilmesi nedeniyle büyük bir dönüşüm sürecinde bulunmaktadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, işletmelerin çoğu, örgütsel dönüşüm ve yeniden mühendislik girişimlerinin süreci ile uyum içinde Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) sisteminin uygulanması sürecinde bulunmaktadır. ERP sistemi, artan verimlilik, kalite ve kârlılık dönüşüm aralığının faydalarının sözünü vermektedir.
Ancak, ERP uygulamaları bazı beklenmedik kurumsal sorunlar ve değişiklikleri de içinde barındırmaktadır. Bu doğal olarak yapısalın yanı sıra kültürel de olabilir. ERP, karar verme sürecinde güçlendirme ve esneklik talepleri ile dünya standartlarında en iyi iş uygulamalarını kurmaya yardımcı olur ve organizasyona şeffaflık getirir.
Bunun yanı sıra dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinin kendi iç iş süreçlerini dönüştürmek için, ERP sisteminin konuşlandırıyor. Bu nedenle ERP sistemleri E-ticaretin omurgası olarak da kabul edilir.
Web tabanlı ERP çözümleri, orta ölçekli ve büyüyen şirketler için, arka-ofis süreç otomasyonunu kolaylaştırır. Bu, finans, sipariş yönetimi, satın alma, envanter, çalışan yönetimi, e-ticaret ve çok daha fazlası hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlar. Web tabanlı ERP çözümleri ile iş döngüleri hızlandırabilir, verimlilik ve güvenilirlik arttırabilir. Müşteriler, tedarikçiler ve iş ortaklarına sunulan hizmet yüksek düzeyde sağlayabilir. Web tabanlı ERP çözümleri, lider yönetimi, sevkiyat takibi, fatura ödeme takibi ve self-servis portalları aracılığıyla müşteriler, tedarikçiler ve ortaklar arasındaki iş gelişimini en iyi şekilde sağlar.
BT Maliyetlerini ve Bakımı Azaltır
ERP çözümü web tabanlı olsun veya olmasın genel giderleri önemli ölçüde azaltır. Yüklenmesi gereken bir uygulama, satın alınması ve bakımı gereken, zamanla değiştirilmesi gereken karmaşık bir donanımı yoktur ve istenilen iç sistemlere kolaylıkla entegre edilebilir. Sonuç olarak ERP çözümü, tam zamanlı uygulamalarıyla iş planlarınızla ilgilenirken, siz de aynı anda işinizi yönetebilirsiniz.
Web Tabanlı ERP Çözümlerinin Avantajları
Son dönemde internetin yaygınlaşması ve mobil bağlantı ücretlerinin ucuzlamasıyla birlikte web tabanlı ERP çözümlerinin avantajları belirgin olarak ortaya çıkmaya başladı. Web tabanlı ERP çözümlerinin net avantajı, yöneticiler ve satış temsilcileri gibi uzaktan kullanıcılar, terminal hizmetler için yapılandırılmış bir dizüstü ile herhangi bir tarayıcı sayesinde şirket sistemine erişebilir olması. Çözümün hızlı ve zamanında uygulamalı olarak kurulması, mevcut kullanılan sistemin üzerine yapılabilir. Yani, mevcut ağınızı, Windows / Exchange Server ve SQL Server veritabanına yükseltmeye ihtiyaç duymazsınız.
Bir web-tabanlı çözüm, düşük harcama ve zaman içinde maliyet tahmininin yayılmasını sağlar. Yazılım, donanım, lisans maliyetlerinde işiniz için önemli bir tasarruf sağlayan yatırım olabilir. Web tabanlı ERP, sunucu ve diğer donanımların bakım zamanı geldiğinde, maliyeti doğru yapılan yatırım olarak sizi baş ağrısından kurtarır. Hizmet paketleri ve düzeltmeler gibi yeni fonksiyonlar ve özellikleri hakkındaki endişeyi kaldırır. Buna ek olarak Web tabanlı ERP’yi başladığınız ilk günden itibaren kullanabilirsiniz. Diğer ERP çözümlerinde belli bir kurulum sürecini beklemeniz gerekir. Barındırılan uygulamaların çoğu raflarda bulunmayan yazılımlardır. Web tabanlı ERP uygulamasını, basit bir tarayıcı ile her yerde ve her zaman kullanabilirsiniz.
Düşük Maliyetli Web Tabanlı ERP Çözümü
Diğer ERP çözümlerinin aksine web tabanlı ERP çözümü içerisinde bireysel modüller satın alabilir ve kendinize özel bir uygulama yapabilirsiniz. Böylece, şirketlerin satın alma ve yatırım konusunda endişelenmesine gerek kalmadan ERP sistemini hayata geçirmek kolaylaşır.
Bir web tabanlı ERP çözümü, çevrimiçi olduğu için çoğu zaman satıcı tarafından bakımını yürütmek çok daha kolaydır. Bu durum zaman kazandırır ve çevrimiçi yardım ile müşterilerin ihtiyacı her zaman temin edilebilecek şekilde konumlandırılır ve hizmet verilir. Bu yüzden standart ERP sistemlerine göre daha etkili olur ve en iyi hizmet tüm müşterilere garanti edildiği gibi yıllık bakım da fazla bir miktara mal olmaz.
Web tabanlı ERP’ye hem çevrimdışı hem de çevrimiçi erişilebilir. Dolayısıyla küreselleşen pazarda, bir organizasyonun CEO’sunun internet kullandığı bir cihaz ile bu işlemi otel odasında yapma; yaşadığı ev, büro, ona ofiste çalışıyormuş rahatlığı verir.
BU tarz ERP çözümlerinde işleri yürütmek için ideal bir platform seçeneği sunulurken, her ölçekteki kuruluş için ERP sunduğu birçok avantaj bulunmaktadır. Kurulumu ve bakımı kolay olay bu sistemlerin daha uygun maliyetli olmasının yanı sıra sistem bağlantısı, ek yatırıma gerek kalmadan coğrafi sınırların ötesinde daha kolay erişim imkânı sunmaktadır.
Müşteri İlişkileri Yönetiminde ERP
Organizasyonlar, istenilen başarıyı gerçekleştirmek için, sürekli artan satış performansı, üstün müşteri hizmeti ve gelişmiş müşteri ilişkileri yönetimi için çalışıyor. Eğer bu hedeflere ulaşmak istiyorsanız, merkezi müşteri bilgilerine hızlı erişim sağlayan çözümlere ihtiyacınız var. Ayrıca detaylı erişebilir, up-to-date iletişim geçmişi, müşteri ve beklenti ilişkileri, yakın satış teşvik ve tüm müşteri temas faaliyetlerini düzene sokabilmelisiniz.
ERP, ön-satış faaliyetlerini yönetmek, otomatik satış süreçlerini gerçekleştirmek, tutarlı müşteri hizmeti sunmak, satış ve servis başarılarını değerlendirmek, eğilimleri, sorunları ve fırsatları belirlemek için, tutarlı ve hazır müşteri verilerini sunmaktadır.
Başarılı Müşteri Etkileşimi
ERP ile birlikte kullanılan CRM modülleri müşterinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olur. Bu faaliyetlerin içinde, tarih, ilgili kişiler, müşterileriniz ve rakipleri ile ilişkileri, adresleri gibi birçok özellik yer alır. Esnek veritabanı yapıları, müşteriyle ilgili tutmak istediğiniz her türlü bilgiyi sağlar ve ileride başvurmak için bu bilgileri saklar. ERP ile birlikte kullanılan CRM modülü sayesinde, kontrol ve tüm satış sürecinin organizasyonunu kolaylaştırır. Teklif aşamasındaki envanter durumu, tahmini maliyetler ve teslim süresi, risk durumu, alışkanlıklar, özel talepler ve önceki satışlar gibi ayrıntıları sağlayarak satış personelini güçlendirir. Ayrıca bu tarz bir ERP aracı sayesinde onarım, işleme ve belge yönetimi dahil, etkin müşteri şikayet yönetimi aracı sunulur. Bu sayede elinizdeki verileri değere dönüştürmeniz mümkün kılınır.