Twitter beklenen ücretli özellikleri Süper Takip ve ücret ödenerek dinlenen Spaces’i denemeye başladı. Üstelik kullanıcılar bu özelliklerden gelen gelirlerin %97’sini elinde tutacaklar.
Limitli sayıda Twitter kullanıcısı ücretli bazı özellikleri test etmeye başlıyor. Bu özelliklerden ilki ücretli destek sağlayan “Süper Takip” özelliği. Diğeri ise Clubhouse benzeri sesli toplantıların biletli versiyonu. Kısacası ilk olarak ABD’deki belli kullanıcıların deneneceği özellikler sadece mobil uygulama ile çalışacak. Twitter’ın “Süper Takip” seçeneği ilk olarak sadece iOS uygulamasında yer alacak. Bilet uygulamalı Spaces ise hem iOS hem de Android istemcisinde çalışıyor.
Özelliği deneyecek küçük grubu Twitter kendisi seçti. Bildiğiniz gibi Twitter kendisine ve kullanıcılarına para kazanma seçenekleri yaratma çabasında. Şimdilik dolar üzerinden ücreti belirlenen takip için 2.99, 4.99 ve 9.99 dolarlık seçenekler var. Yakın zamanda Twitch’in seçtiği gibi bölgesel ücret bu sistemde yer alacak mı bunu zaman gösterecek. Eğer bilet ile gerçekleşen bir Spaces toplantısı gerçekleşecekse bunun ücretini etkinliği oluşturanlar kendisi seçiyor olacak. Ayrıca bu özelliği kullanırken dinleyici sayısı sınırlama gibi özellikler de olacak. Son olarak bu özellikler uygulamanın yan menüsünden kontrol edilecek.
Twitter Süper Takip ve Biletli Spaces programlarını deneyenler kazançlarının ciddi miktarını ellerinde tutacaklar
Konu hakkındaki bir başka ilginç gelişme ise Twitter’ın bu programlardan elde edilen gelirin sadece önemsiz miktarını istemesi. Özetle bu ücretli seçenekleri açan kullanıcılar gelirlerinin %97’sini elde tutacaklar. Lakin her şey bu kadar basit değil. İki sistemin toplamında 50 bin dolar kazanan bir kullanıcı için bu oran değişecek. 50 bin dolar barajını geçmeyi başaran şanslı bir kullanıcının o noktadan sonra gelirinin %20’sini Twitter ile paylaşması gerekiyor. Aslında bu da bu ücretli sistemlere girmeyi isteyen nispeten küçük çaplı kullanıcılar için cesaret verici bir durum.
Her ne kadar bir noktada yükselse de Twitter’ın istediği %20 komisyon hala rakiplerinden az. Amazon’un sahibi olduğu Twitch abonelik gelirlerinin yarısını alıyor. Diğer yandan YouTube da katıl gelirlerinin %30’unu kendine ayırıyor. Son olarak Facebook ise 2018’de duyurduğu abonelik sisteminde farklı bir yol deniyor. Kısacası Facebook 2023’e kadar aboneliklerden hiçbir gelir talep etmeyeceğinin sözünü verdi.
Diğer haberler:
>> Sporun beyinle ilişkisi ortaya çıktı: Bilim insanları önemli açıklamalar yaptı
>> Bitcoin 30 bin dolar seviyesinin altına düştü: Yatırımcılar tedirgin