Apple iOS 15 özellikleri kesinleşti: İşte en önemli 5 özellik (Video)

iOS 15 kullanımı

Herkesin büyük bir merakla beklediği Apple iOS 15 özellikleri ortaya çıktı. Bu yeni işletim sisteminde tanıtılan 5 özellik kullanıcıları tatmin etti. Hadi gelin hem bu özelliklere hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

ABD’li teknoloji devi Apple bugün iOS 15 tanıtımı yaptı. Bu tanıtımda birçok kullanıcı dostu özellik olduğu görülüyor.

Apple iOS 15 özellikleri: AirPods ve Maps

Yeni iOS 15 ile birlikte öncelikte ortam sesi düzenlendi. Böylece çok daha iyi bir işitme tecrübesi yaratıldı. Dinamik baş takibi denilen sistem sayesinde müziği hareketlerinize göre odaklamak mümkün olacak. Ayrıca sessiz olmanız gereken yerlerde etrafınızı rahatsız etmeden ses kalitesini sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

Apple iOS 15 özellikleri

Apple tarafından geliştirilen yeni Maps uygulaması eskisine göre çok daha detaylı olacak. Renkli ve üç boyutlu harita ayrıntılı yol tarifi gösterebilecek. Ayrıca harita uygulamasında yer alan köprü ve binalar üç boyutlu bir şekilde gösterilecek. Böylece fazlasıyla gerçekçi olması amaçlanıyor

iOS 15 Weather ve Apple Wallet yenilikleri

Bütün Apple kullanıcılarına dağıtılacak olan yeni Weather özelliği hava kalitesini, nem ve bulutların durumunu kullanıcılara sunacak. Bunları son derece ayrıntılı bir şekilde vermeyi planlıyorlar. Ayrıca güneşin gerçek yeri gibi bazı bilgiler görülebilecek.

Apple yeni cüzdan uygulaması ile birlikte para harcama konularında güvenlik önlemlerini arttırıyor. Ayrıca evler ve otomobiller için anahtar özelliği kullanıcılara sunulacak. Tüm bunlara ek olarak fotoğraflardaki görsellerde yer alan metinler mesaj şeklinde gönderilebilecek.

Apple bazılarına göre hayal kırıklığı yarattı

Her ne kadar tanıtılan yeni özellikler kullanıcılar tarafından beğenilme potansiyeline sahip olsa bile yine de yeterli değil. Bazı yorumcular, Apple iOS 15 özellikleri ile ilgili daha fazla çalışma yapılabileceğini düşünüyor. Özellikle geliştiricilere burada büyük bir görev düşüyor.

Huawei HarmonyOS işletim sistemi ile iOS 15 güçlü bir rekabet içerisine girecek. Ayrıca Android bu rekabette ben de varım diyor. Peki sizce iOS 15 kullanıcıları tatmin edebilecek mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> iPadOS 15 Duyuruldu: Ana Ekran ve Çoklu İşlem Geliştirmeleri Geliyor

>> Apple Personeli Ofise Dönmek İstemiyor: Yazılan Mektup Ortaya Çıktı