Huawei Watch 3, bir akıllı saatten fazlası olarak gelebilir. Öyle ki, akıllı evinizi kontrol edebilecek özelliklerinin olacağından bahsediliyor.
Huawei, 2 Haziran’da özel bir etkinlik gerçekleştireceğinin duyurusunu paylaşmıştı. Bu etkinlik, firmanın HarmonyOS’lu cihazlarını ilk kez görücüye çıkarması için oldukça önemli. O cihazlar arasında, bir de akıllı saatin, yani Huawei Watch 3’ün de olduğunu söylemeliyiz.
Huawei, henüz Huawei Watch 3 için pek detay paylaşmadı, ancak Çin’in Twitter’ı olarak da bilinen Weibo platformunda bazı teaser görseller dolaşıyor.
Eldeki kısıtlı bilgiler arasında, bu saatin eSIM desteği sunacağı bilgisi de var. Yani akıllı telefondan bağımsız olarak, dahili sim sayesinde aramalar yapılabilecek. Ayrıca şirket, bu saatte çok daha iyi pil ömrü için de iddialı.
Huawei Watch 3 ile ilgili Weibo üzerinden paylaşılan bazı bilgileri aktarmak gerekirse:
Huawei Watch 3, tüm gün vücut ısısı takibi gerçekleştirebilecek ve olumsuz bir durum yaşanırsa kullanıcısını uyarabilecek.
Ürün koroner kalp rahatsızlığı takibi gerçekleştirebilecek.
Ürün, sim özellikli akıllı saatlere kıyasla daha iyi pil ömrü sunabilecek. Bu özellik kullanılırken, tek şarj ile en az 2-3 günlük deneyimden bahsediliyor.
Saatin pek çok farklı uygulamaya destek vereceği ve hatta bir “akıllı ev yöneticisi” konumunda da çalışabileceği belirtiliyor. Yani evinizdeki pek çok akıllı elektronik cihazı saatiniz aracılığıyla kontrol etme şansınız olabilir.
Peki HarmonyOS nedir?
HarmonyOS, Huawei tarafından geliştirilen ve ilk olarak 9 Ağustos 2019’da görücüye çıkarılan bir işletim sistemidir.
Huawei, bu sistemi akıllı telefonlarından tabletlerine, akıllı saatlerinden akıllı ev eşyalarına kadar pek çok farklı noktada kullanmak ve büyük bir ekosistem kurmak istiyor.
Aslında bu sistemin geçmişi 2012 yılına kadar dayanıyor, ama 2019 yılında Amerikan hükümetinin Huawei’ye yaptırımlar uygulaması ve Google Servisleri başta olmak üzere pek çok teknolojik desteğin çekilmesi, Huawei’yi de daha hızlı adımlar atmaya itti.
Şu an Huawei cihazlarda Android işletim sistemi bulunsa da, Google Servisleri başta olmak üzere pek çok teknoloji kullanılamıyor. Bunun için de firma, kendi çözümlerini hazırlayarak “dışa bağımlı” olmadan hareket etmek istiyor.
Yine de, yapılan araştırmalar, HarmonyOS işletim sisteminde Android ile ilgili pek çok bağın bulunduğunu gösteriyor.