Alakalı alakasız her uygulamanın Clubhouse benzeri özellikleri kendine eklemesi furyasına Discord da dahil oldu. Böylece uygulama ses kanallarında sadece belli kesmin konuşmacı olduğu “sahne” özelliğini açtı.
Discord, Clubhouse benzeri özellikler sunan uygulamalar arasına dahil oldu. Bu özellik sayesinde uygulama kolayca konuşmacılar ve dinleyicilerin ayrı yer aldığı bir sahne düzeni oluşturabiliyor. Discord, bu özelliğe “Sahne Kanalları” ismini veriyor. Kısacası bu sayede artık bir sahne düzeninde dinleyici ve konuşmacının ayrı olduğu kanallar ortaya çıkıyor. Özellikle bu yeni özellik Discord uygulamasının olduğu her platformda çalışmasıyla da dikkat çekiyor.
Daha evvel Discord’a aşinaysanız uygulamanın zaten ses kanallarını içerdiğini bilirsiniz. Ancak bu sistem herkesin rahatlıkla konuşmasını sağlar. Lakin eğer sunucu yöneticisi sesinizi kapatma yetkisine sahiptir. Böylece dinleyici olarak sunucuda bulunabilirsiniz. Oysaki bu belli bir konuşmacının bir toplantı gibi dinleyicilere seslendiği ortamlar için kullanışlı değil. Bir “Sahne Kanalı” kurduğunuzda sadece grup içindeki belli kişiler konuşabilecektir. Böylece diğer ilgili kullanıcılar sadece dinleyici olacaktır ve uygulamada sanal bir sahne oluşacaktır. Ayrıca, kalabalık kitlelere hitap eden sunucularda diğer kullanıcıların potansiyel kakafonisini de önlemek için iyi bir özellik. Sunucu yöneticileri bu yönden de bu özelliği kullanacaktır.
Clubhouse sadece iOS ile kullanılabilirken Discord neredeyse her platforma hitap ediyor
Tüm platformlardaki resmi Discord uygulamaları bu özellik için gerekli güncellemeyi aldı. Eğer göremiyorsanız güncellemeleri denetlemenizi öneririz. Ne var ki büyük kitlelere hitap eden uygulamaların hedef tahtasına oturmuş Clubhouse sadece iOS uyumlu. Twitter Spaces özelliği ise sadece Twitter’ın Android ve iOS sürümlerinde vardır. Ayrıca Facebook da buna benzer özellikler hazırlığını gizlemiyor. Ancak Discord’un bilgisayar yönüne de basan ayağı ve teknoloji ile çoğunlukla yakından ilgili kitlesi bir avantaj.
Discord kullanıcılarının bu yeni özelliği ne kadar benimseyeceğini ise zamanla göreceğiz. Neredeyse her sosyal mecraya aynı özelliğin geldiğini gün geçtikçe görüyoruz. Bu derin denizde kimler su üstünde kalabilecek bu da ciddi bir muamma. Bundan en az bir yıl sonra sesli toplantılar konusunda hangi denemelerin ne başarı gösterdiğini görüyor olacağız. Şimdi ise bu konudaki gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyoruz.
Diğer haberler:
>> Spotify, Clubhouse Benzeri Uygulamasını Çıkarmaya Hazırlanıyor
>> Clubhouse Android Sürümünün Yayınlanma Tarihi Belli Oldu: Çok Fazla Bekletecekler