TikTok şüpheli bilgiler içeren videolar için uyarılar hazırladı. Bu sayede doğruluğu teyitsiz bilgilerin yayılmasının önüne geçilecek.
TikTok teyit edilemiş bilgilerin yer aldığı videoları oluşturduğu hızlı doğrulama ekibiyle kontrol edecek. Bu sayede kullanıcılar bu tür içerikleri paylaşmak istediklerinde kendilerine bu bilgilerin doğrulanmadığı hakkında bilgilendirme olacak.
Bu tür içeriklerde olacak uyarıda “Dikkat: Video, doğrulanmamış içerik sebebiyle işaretlendi.” yazacak. Bu bilgilendirme denetleme ekibinden birinin içeriğe baktığını gösteriyor. Ancak bu bir doğruluk ya da yanlışlık göstergesi değil. Hatta TikTok şimdiden bazı onaylanmamış içeriklerin yayılmasının önüne geçti. Ne var ki bunları şimdilik kullanıcıların işaretlemesiyle yapıyor. Üreticiler artık bu tür bir içeriği yüklediklerinde uyarı alacaklar. Bu sayede bu tür içeriklerin yayılmasının azalması olası.
TikTok şüpheli bilgiler hakkında izleyicileri de uyardı
Firmanın ayrıca takipçilere de bir uyarısı var. İzleyiciler bir videoyu paylaşacakları zaman da uyarılacaklar. Paylaş tuşuna bastığınızda uygulama dışına paylaşım yapmak istediğinizde bir uyarı çıkacak. Uyarıda, “Bu videoyu paylaşmak istediğinize emin misiniz?” sorusu olacak. Tabii ki paylaşıp paylaşmamak yine sizin kararınıza kalıyor. Yinede tamamen serbest olan bu işlemin kullanıcıları düşünmeye itecek şekilde düzenlenmesi yarar sağlayacaktır.
Firma şimdilik günde ne kadar videoyu kontrol edeceklerini söylemedi. Bu videoların neye göre seçildiği konusunda da bir bilgi bulunmuyor. Firmadan bir sözcü hızlı onaylama sisteminin seçimler, aşılar ve iklim değişikliği gibi olaylara odaklanacağını söyledi. Bu tarz içeriklerin geniş kitlelere yayılmasa bile inceleceğini ekledi. TikTok’un yanlış bilgilendirme politikasını inceleme sonrası ihlal ettiği görülen içerikleri ise tamamen sileceklerini söyledi.
Diğer sosyal medya uygulamaları da yanlış bilgilendirmenin önüne geçmeye çabalıyor. Bu amaçla birçok farklı yöntemi de deniyorlar. Hatta bu konuda TikTok’un oldukça geç ve geri kaldığını söylemeliyiz. Örneğin Facebook Kovid-19 ile alakalı içerikler paylaştığınız zaman size bir uyarı gösteriyor. Ayrıca, zaman aşımına uğramış olabilecek içerikler hakkında da uyarılıyorsunuz. Benzer şekilde Twitter da potansiyel yanlış bilgilendirme içeren içerikleri retweet ettiğiniz zaman sizi uyarıyor. Hatta bir haber içeriğini retweet ettiğinizde haberi okumanız konusunda sizi ayrıca uyarıyor. Clickbait başlıklara karşı oldukça etkili bir yöntem olduğunu söylemek gerek.
Diğer haberler
>> Sağlık Bakanı Üniversiteler Hakkında Açıklama Yaptı: Açılacak Mı?
>> Mercedes Yerli Otomobil Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptı!