Apple, Amazon ve daha fazlası: İşte 2020’de Değer Kazanan Teknoloji Firmaları Listesi

En değerli markalar listesi

Korona salgınının şekillendirdiği 2020 yılı, büyük teknoloji şirketlerine meyvesini verdi. İşte 2020’de Değer Kazanan Teknoloji Firmaları Listesi. Apple ve Amazon da dahil olmak üzere en büyük yedi şirket, 3.4 trilyon dolar değerinde değer kazandı. 

2020’de Değer Kazanan Teknoloji Firmaları Listesine baktığımızda, E-ticaret devi Amazon, iPhone sahibi Apple ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla, piyasa değeri açısından muhtemelen son takvim yılının en büyük kazananları. Korona ve ekonomik krize rağmen teknoloji endüstrisinin birçok temsilcisi kuvvetle büyüdü. En büyük yedi şirket Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Facebook, Tesla ve Nvidia, 2020’de birleşik piyasa kapitalizasyonunu 3,4 trilyon dolar artırmayı başardı.

Tesla hisseleri 2020’de patladı

En büyük sürpriz ve aynı zamanda en yüksek artış Tesla tarafından oldu. Elektrikli otomobil öncüsünün piyasa değeri, yılın başında 76 milyar $ ‘dan Aralık sonunda 669 milyar $’ a çıktı, neredeyse yüzde 750 artışla. Tesla’nın 2020 iddialı 500.000 araçlık hedefine ulaştığı başarı mesajı şimdiden fiyatlandırıldı. ABD yonga üreticisi Nvidia da güçlü bir artı gördü. Piyasa değeri 2020’de yüzde 122 artarak 323 milyar dolara çıktı.

Değer Kazanan Teknoloji Firmaları

Bununla birlikte, Apple en büyük değer artışını bildirdi. Apple iPhone grubu, son on iki ayda piyasa değerini neredeyse bir trilyon dolar artırdı. Hisse senedi 2020’de yüzde 81 arttı. Amazon hisseleri de benzer şekilde yükseldi. E-ticaret grubu, özellikle yaz başında korona krizinin en büyük kazananı olarak görülüyordu. Hisse senedi 2020’de yüzde 76 arttı. Amazon’un piyasa değeri 710 milyar dolar artarak 1.34 trilyon dolara çıktı.Değer Kazanan Teknoloji Firmaları

İlk 7 sıradaki diğer teknoloji şirketleri ise Microsoft, Alphabet ve Facebook da önemli ölçüde değer kazandı. Microsoft hisseleri yüzde 41, borsa değeri 480 milyar dolar arttı. Google’ın ana şirketi Alphabet, hisselerinde yüzde 31 artış sağladı ve piyasa değerini 268 milyar dolar artırdı. CNBC tarafından bildirildiği üzere Facebook, yılın başında olduğundan 193 milyar dolar daha fazla.

Teknoloji hisse senetleri daha fazla yükseliş bekliyor

Bu yıl, uzmanlar parlak bir başlangıç ​​yapan borsaya giriş yapan Airbnb ve Doordash hariç, teknoloji hisselerinde daha fazla artış bekliyor. Bununla birlikte, AB ve ABD’nin olası düzenleyici adımları özellikle Amazon, Google veya Facebook gibi teknoloji devlerinin hisse fiyatlarını olumsuz etkileyebilir.

İlgili haberler

>> 2021 Tesla Hissesi Tahminleri: Düşecek Mi Yükselecek Mi