Lenovo “Koru ve Atak Yap” stratejisiyle dünyadaki ve Türkiye’deki müthiş büyümesini sürdürürken, başarısının ardında yatan görünmez güçlerinden biri de AR-GE yatırımları oldu.
Lenovo, Türkiye’de de son üç çeyrektir liderliği kimseye bırakmazken, dünya genelinde tablet ve telefondan oluşan akıllı telefon kategorisinde 59 milyon adet satış yapmayı başardı. Lenovo’nun tüm bu başarılarının ardında yatan görünmez güçlerden birini de 625 milyon dolarlık AR-GE yatırımları oluşturuyor.
Lenovo, dünyanın dört bir yanına stratejik olarak yerleştirilmiş yaklaşık 3.500 AR-GE mühendisi ile çalışırken, inovasyon programları için de son derece güçlü bir altyapı oluşturmuş durumda. Lenovo Çin, ABD ve Japonya’daki AR-GE kaynaklarından ve global bir şirket olarak güçlü yönlerinden yararlanmayı bilen bir “inovasyon üçgeni”ne sahip. Örneğin marka için, ABD’de kişisel bilgi işlem teknolojileri için ve müşteri deneyimlerinin anlaşılması için çalışmalar yapılıyor.
Lenovo’nun ABD’deki AR-GE ekibi, gelecekteki teknoloji ve ürünlerin tanımlanmasına yardımcı olurken, Lenovo’nun teknoloji gelişimine yönelik öncelikleri belirliyor ve yeni ürünlerin işlevlerini ve performanslarını belirtip, ürün geliştirmesine katkıda bulunuyor. Japonya’daki AR-GE ekibi bir mühendislik merkezi olarak çalışıyor. Bu merkezin birincil sorumluluğu, Lenovo ürünlerinin en iyi tasarıma ve en yüksek kaliteye sahip olmasını sağlamak olarak belirlenmiş. Çin’deki AR-Ge ekibi ise en büyük ekip olup üretim geliştirmesindeki iş yükünün çoğunu üstleniyor. Ayrıca Çin ekibi, Lenovo’nun ana akış ve tüketici ürünlerinin çoğunu geliştirilmesinden sorumlu durumda. Bu inovasyon üçgeni, eşzamanlı inovasyon için farklı bölgelerde Lenovo AR-GE ekiplerinin güçlü yönlerinden tam anlamıyla yararlanmasına yardımcı olması açısında büyük önem taşıyor.