Kripto para birimi için en önemli konulardan biri madencilik. Kriptopara madenciliği genellikle süreci otomatikleştirilen ve 7/24 çalışabilen güçlü GPU ‘larla çalışan bilgisayarların kullanılmasıyla gerçekleştiriliyor. İşte Microsoft yeni aldığı Kripto para madenciliği patenti ile bazılarının canını sıkacak gibi. Çünkü Microsoft potansiyel yeni bir kriptopara madenciliği yöntemi icat etti.
Yakın zamanda orataya çıkan Microsoft patentine göre; vücudunuzun aktivitesini kullanan bir kriptopara madenciliği yöntemi tasarlanmış durumda. Temel olarak, Microsoft günlük fiziksel aktivitelerimizi hesaplama gücü üretmenin bir yolu olarak kullanmak istiyor ve bu da kripto para birimi üretmek yani bir anlamda madencilik için kullanılabilir.
Microsoft’un patent açıklaması şöyle: “Örneğin, bazı geleneksel kripto para sistemleri için gerekli olan büyük hesaplama işi yerine, kullanıcının vücut etkinliğine dayanarak oluşturulan veriler bir iş kanıtı olabilir ve bu nedenle bir kullanıcı üretim için kolay ve tahmin edebilir hesaplar yapabilir”
Kripto Para Madenciliği Yönteminde Yeni Dönem
Bu yeni kripto para madenciliği yöntemi ile fMRI tarayıcıları, EEG sensörü, NIRS sensörleri, termal tarayıcı, kalp atış hızı sensörleri, kameralar ve benzeri gibi çeşitli sensörler kullanılarak ölçümleme ve üretim yapılabilecek. Hatta beyin dalgalarımızın, bir görevi yerine getirmek veya reklamları görüntülemek gibi belirli şeyleri yaparken yaratılan dalgaların da yine üretim için kullanılabileceği düşünülüyor.
Tabii ki, böyle bir sistemin uygulanıp uygulanmayacağı kesin değil. Ancak yine de ilginç bir yaklaşım olarak karşımıza çıkmış durumda. Bill Gates‘in geçmiş dönemde sağlık ve sağlıklı yaşam konusundaki çalışmalarını duymuşsunuzdur. Bu madencilik yöntemi de yine Microsoft’un sağlıklı yaşam konusundaki hissiyatını anlatıyor diyebiliriz. Bu sayede kullanıcılar sağlıklı yaşarken aynı zamanda da kripto para madenciliği yapabilecekler. Kim bilir bir gün belkide sadece spor yaparak hayatımıza idame ettirebileceğiz. Hep birlikte bekleyip göreceğiz. Şimdiden Tebrikler Microsoft.
Windows 20 İşte Karşınızda, Windows 10’u unutmanın zamanı gelmedi mi?