CLPA, dünyanın ilk ve tek gigabit hızında çalışan açık endüstriyel haberleşme platformu CC-Link IE teknolojisini tanıttı.
KOBİ’lerin bilgi ve iletişim teknolojilerini etkili kullanarak yaratıcı ve yenilikçi potansiyellerini ortaya çıkarıp küresel rekabet güçlerini artırmada stratejik katkılar sağlamayı hedefleyen KobiEfor tarafından düzenlenen “20. Yıl Buluşmaları”, “Sektörden Sektöre Çözümler ve Fırsatlar” temasıyla Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki DES Konferans. Salonu’nda gerçekleşti.
Türkiye’deki KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak güncel gelişmelerin ele alındığı toplantıda “Dijital Fabrikalar Zamanı ve Robotlar” konulu bir konuşma gerçekleştiren CLPA (CC-Link Partner Association) Türkiye Müdürü Tolga Bizel, dijital dönüşümde endüstriyel. haberleşmenin önemine dikkat çekerek merkezi Japonya’da bulunan CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE’nin dünyanın ilk ve tek gigabit hızında çalışan açık endüstriyel haberleşme platformu. olduğunu vurguladı.
Gerçek zamanlı iletişim sağlayan TSN teknolojisi
CC-Link IE’nin ilk 1Gbps Ethernet tabanlı açık endüstriyel ağ olarak 2007 yılında hayata geçirildiğini söyleyen Bizel; şu bilgileri aktardı; “CC-Link IE genel giriş/çıkış kontrolü olarak başladıktan sonra CC-Link IE TSN ile birlikte hareket ve emniyet kontrolü de eklenerek uygulamanın. fonksiyon ve kapsamı genişletildi.
Veeam’in yeni CISO’su Gil Vega oldu
Zaman paylaşımı metoduyla farklı protokolleri birleştiren standart Ethernet’in geliştirilmiş versiyonu. olan Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olan CC-Link IE TSN, üst düzey. IT sistemiyle entegre edildiğinde ve diğer açık ağlarla birleştirildiğinde. dahi üretim iletişimi katmanında gerçek zamanlı iletişim sağlayan TSN teknolojisini destekliyor.
Makine kontrolü ve bilgi. iletişimlerinin tek bir Ethernet kablosunda entegrasyonuna imkan tanıyan TSN teknolojisi, standart Ethernet cihazlarıyla esnek sistem konfigürasyonunun gerçekleştirilmesini sağlıyor.
TSN gerçek zamanlı kontrol gerektiren kontrol iletişiminde deterministik mesajlaşma sağlarken, genel Ethernet ile bilgi iletişimini gerçekleştirerek büyük çaplı endüstriyel ağ sistemlerini hayata geçiriyor.
Genel üretim sisteminin kontrolünü etkilemeden IT sistemiyle iletişime imkan tanıyan TSN, bir üst katmandaki IT sistemiyle sorunsuz iletişim sağlayarak IIoT sistemi ve Edgecross ile işbirliği yapan bir uç nokta bilişim sisteminin kurulmasını destekliyor.
‘KOBİ’lerin gücüne inanıyoruz’
Türkiye’nin çok güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Bizel, “CLPA olarak, uzun yıllardır kamu tarafından desteklenerek bugünkü gelişim seviyesine ulaşan KOBİ yapılanmalarının korunmasının yanı sıra büyük işletmelerin Sanayi 4.0’a adaptasyonu. konusunda planlanan çalışmalara KOBİ’lerin de eklenmesi gerektiği görüşündeyiz.
Türkiye ekonomisinin itici gücü KOBİ’lerin, gelecekte daha da önem kazanacak küçük, verimli ve dinamik üretim merkezlerine dönüştürülmesi ve global dijital üretim zincirine bağlanmaları konusunda gerekli adımların. atılmasının yoğun rekabet ortamında ülkemiz için olumlu sonuçlar yaratacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.