“Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermek” misyonu ile Kasım 2013’te Dijital Dönüşüm Hareketi isimli stratejik yatırım programını başlatan Vodafone Türkiye, istikrarlı büyümesini 2014-15 mali yılının ilk çeyreğinde de sürdürdü.
Şirket, servis gelirlerini 1 Temmuz 2013 tarihindeki mobil çağrı sonlandırma ücreti düşüş etkisi hariç tutulduğunda geçen yılın aynı dönemine göre %10,8 artırdı. Böylelikle, 19 çeyrektir kesintisiz olarak çift haneli büyüyen şirketin, mali yılının ilk çeyreğinde servis gelirleri 1,4 milyar TL’ye ulaştı.
Toplam 20,4 milyon abone
Vodafone Türkiye‘nin toplam abone sayısı 20,4 milyona yükseldi. 20 ülkede hayata geçirilen Vodafone Red tarifeleri, Türkiye’de de faturalı abone bazındaki büyümenin lokomotifi oldu. Şirketin, faturalı abone sayısı 8,2 milyona çıkarak toplam abone bazının %40’ına ulaştı. Şirketin ortalama abone başına geliri (ARPU), finansal yılın birinci çeyreğinde 22,1 TL olarak gerçekleşti.
Veri gelirlerinde %50 büyüme
Vodafone Türkiye’nin bu çeyrekte abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu, geçen yılın aynı dönemine göre 10,3 puan artışla %36’lık seviyeye yükselirken, veri gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %50 arttı.
Kurumsal segment gelirlerinde %16’lık büyüme Kurumsal alandaki global birikimlerini Türkiye’ye hızlı bir şekilde aktararak, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel makineler arası iletişimde inovatif çözümler geliştiren “İşOrtağım” platformu ve “Toplam İletişim Hizmetleri Stratejisi” ile kurumsal segmentteki büyümesini sürdüren şirket, kurumsal mobil servis gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre %16 oranında artırdı.
Müşteri memnuniyeti ile “Türkiye’nin en çok tavsiye edilen mobil operatörü”
Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyeti odaklı programı sayesinde Net Tavsiye Skoru’ndaki lider konumunu bu çeyrekte de sürdürdü.