İstanbul Bilgi Üniversitesi Teknoloji Altyapısı İçin Fujitsu’yu Seçti

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanının lider firmalarından Fujitsu; İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde oluşturduğu  güçlü bilişim altyapısı sayesinde 16 bini aşkın öğrenci ve bine yakın akademisyene 7/24 kesintisiz servis ile iş sürekliliği hizmeti sağlıyor.

Fujitsu’nun güçlü iş ortaklarından ISB Bilişim Teknolojileri’nin yetkin teknik kadrosunun da desteğiyle hayata geçen projede; İstanbul Bilgi Üniversitesi ile diğer üniversiteler arasında önemli bir teknolojik farklılık doğmuş oldu.

Kurulan çok yüksek kapasiteli Fujitsu sunucu ve  veri depolama ürünleri sayesinde kapsamlı araştırma projeleri, sistem çökmesi ya da durması gibi sorunlarla karşılaşmadan çok yüksek hızda sonuçlandırılabiliyor.

Fujitsu_Logo

Aynı kaynağı birçok kişinin eş zamanlı olarak kullanabildiği sistemde yer alan “Sanal Sunucu” özelliği sayesinde, sunucu ihtiyacı doğan herhangi bir projede sanal sunucu tahsis edilebiliyor. Böylece TÜBİTAK gibi kurumlar ile Ar-Ge faaliyetleri yapan öğrenci ve akademisyenler, çok güçlü bir kaynak kullanma imkanına kavuşurken kendi kontrollerinde bulundurdukları sunucuya sahip olabiliyorlar.

Laboratuvarlardaki bilgisayarlar için ise tek seferde bütünü kapsayan yazılımlar sayesinde “Sanal Masaüstü” uygulaması kullanılabiliyor.  Böylece hiçbiri için tek tek yazılım yükleme ya da “up-grade” etme gibi sorunlarla uğraşılmıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Direktörü Sayın Melike Beykoz, “Teknoloji ortağı olarak seçtiğimiz Fujitsu  altyapısı sayesinde kurulan çok yüksek kapasite ile akademisyenlere ve öğrencilere mobilite imkanı sunuyoruz. İsteyen, istediği saatte dışarıdan sisteme bağlanıp sanal laboratuvar imkanlarına kavuşabiliyor” dedi.

ViewSonic VX2880ml ile 28 İnçte Ultra HD Çözünürlük