Hitachi’nin iş ortağı MIG’in, pazara sunduğu Wi-Fi / 3G mobil okuyucular, hastalara ve kurumlara hem rahatlık hem de kolaylık sağlayacak.
SGK, sağlık hizmetleri maliyetlerinin geri ödemesinde gereksiz harcamaları aşağı çekmek ve sistemin suiistimal edilmesini önlemek amacıyla 1 Eylül 2013’ten bu yana kademeli olarak kendi Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi’ne geçmeye başladı. Projenin özel hastaneleri kapsayan birinci aşaması tamamlanırken, üniversite hastaneleri için gerçekleştirilecek ikinci aşama da başlamak üzere. Hitachi’nin teknolojisini kullanarak daha önce bankacılık sektöründe güvenilirliğini kanıtlayan MIG, 1 Eylül 2014’ten itibaren üniversite hastanelerini de kapsayacak son teknoloji çözümünü pazara sundu.
Biyometrik doğrulamada en güvenilir ve taklit edilemez yöntem olan parmak damarı okuma teknolojisini Hitachi ve MIG geliştirerek mobil hale getirdi. Wi-Fi / 3G bağlantılı BIOMIG cihazı kullanıcı dostu olma ve verimlilik anlamında benzerlerinden ayrılıyor. Böylelikle hastayı sabit bir makinaya bağlı tutmak yerine yeni nesil cihaz hastanın ayağına gidiyor. Hastadan aldığı parmak damarı haritasını saniyeler içinde SGK veri tabanı ile karşılaştırıp sonuca ulaşabiliyor.
Memorial Hastanelerinde biyometrik doğrulama hastanın ayağına gidiyor
TÜBİTAK tarafından güvenlik testlerinden geçirilen BIOMIG cihazlarının Memorial Hastaneler Grubu’nda kullanılmaya başladığını duyuran Hitachi Türkiye Ülke Müdürü Erman Akgün, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük biyometrik projelerini gerçekleştiren MIG, bankacılık sektöründe edinmiş olduğu güvenlik ve ergonomi tecrübelerini BIOMIG cihazı ile sağlık sektörüne taşıdı. Türkiye’nin çeşitli özel hastaneleri, hastane grupları ve diyaliz merkezleri ile birlikte Memorial Sağlık Grubu’nun hastanelerinde de BIOMIG cihazı 7/24 kesintisiz hizmet sağlıyor. Türkiye genelinde yaygın hizmet ağı ile projeye destek veren NETAŞ cihaz kurulumlarını en hızlı şekilde tamamlayarak sistemi devreye aldı” şeklinde bilgi verdi.