Radore, KOBİ’lerin ihtiyaçlarını belirlemek üzere Akademetre ile yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, KOBİ’ler yerel veri merkezleri ile çalışmayı tercih ediyor. Öte yandan KOBİ’lerin yüzde 81’i ise dijital dönüşüme henüz hazır olmadığını düşünüyor. Yerel veri merkezi…
Yerel veri merkezine talepler artıyor. Radore, dikkat çekici sonuçlar paylaştı
Radore, KOBİ’lerin ihtiyaçlarını belirlemek üzere Akademetre ile yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, KOBİ’ler yerel veri merkezleri ile çalışmayı tercih ediyor. Öte yandan KOBİ’lerin yüzde 81’i ise dijital dönüşüme henüz hazır olmadığını düşünüyor.Bunun en büyük nedenleri olarak alışılan sistemi devam ettirme isteği ve mali sebepler var. Daha az çalışan sayısına sahip şirketlerde ise, dijital dönüşüme hazır olma durumu artıyor. Dolayısıyla büyüme hedefi ile dijital dönüşüm paralellik gösteriyor.
Ülkemizdeki birçok işletmenin yerel veri merkezlerini tercih ettiğini belirten Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Dijitalleşme süreçlerini ağırdan alan şirketler genellikle alıştıkları düzeni devam ettirme eğiliminde. Öbür yandan ise, yerel veri merkezlerinin sunduğu avantajlar, dijitalleşmeyi çok daha yaygın hale getirmenin yanında 5G gibi yeni iletişim teknolojilerinin nimetlerinden faydalanılmasını da mümkün kılıyor. Dolayısıyla güvenilir bir BT altyapısı tercih eden, verilerine her zaman ulaşmak isteyen ve herhangi bir gecikme yaşamak istemeyen işletmeler, yerel veri merkezlerinden hizmet almayı tercih ediyor” dedi.
Peki, “Yerel veri merkezine talep artışının sebepleri nedir? diye soracak olursanız, en önemli sebepler şöyle:
Ülkeye katkı sağlaması
Kolay iletişim kurulması ve ana dilde teknik destek imkânı
Yönetilen hizmetler alınabilmesi, fiziksel olarak erişim ve denetleme
Güvenilir hizmet ve üst düzey veri güvenliği sağlaması
Araştırma sonuçları Türkiye’nin 5 büyük ili İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’de 250’ye kadar çalışanı bulunan 125 KOBİ ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarına dayanıyor.