ESET 2019 Bireysel ve Kurumsal Güvenlik Yazılımlarını piyasaya sundu

fznor

ESET 2019 dijital güvenlik ürünlerini Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sundu. Geleceğe hazır siber güvenlik ürünleriyle, siber saldırilara karşı savunma hattınızı oluşturun! Paramızı ve bilgilerimizi hedef alan zararlı yazılım sayısı sadece son üç yılda 400 milyondan 8oo milyon adete yükseldi. 2019 sonunda ise 1 milyara ulaşması bekleniyor.

Türkiye’nin lider antivirüs markası ESET, bu zararlılara karşı koyacak ESET 2019 sürüm yeni bireysel ve kurumsal ürünlerini piyasaya sundu. ESET, yeni ürünleriyle tüm siber saldırıları engellemeye yönelik en güçlü siber savunma hattını oluşturuyor.

Dijital sistemleri hedef alan virüs, truva atı, solucan, rootkit, botnet, oltalama teknikleri, casus yazılımlar ve sifre-fidye programları gibi kötü amaçlı yazılımla mücadele eden yeni ESET 2019 dijital güvenlik ürünleri yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda ESET Türkiye CEO’su Alain Soria ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban ve ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal yenilikleri anlattı.

Bireysel Siber Savunma Gücü 2018’de phishing (olta) atakları ve fidye yazılımları olağanüstü artış gösterdi. Kullanıcının sistem gücünü çalarak gerçekleştirilen kripto para madenciliği ise bu yılın ilk 6 ayında dünyanın en sik karşılaşılan siber tehdidi oldu. Yenilenen efsanevi ESET NoD32 Antivirus ün yanı sıra ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium ve ESET Multi-Device Security yazılımları, bu ve buna benzer karmaşık
saldırılara, çok katmanlı yeni teknolojileriyle cevap veriyor.

Bankacılık ve ödeme Koruması’na kripto para cüzdanları da eklendi. Dalgalı seyir izlese de çeşitli tahminler, kripto para piyasasının yakın gelecekte trilyon dolara ulaşacağını öngörüyor. Büyüyen hacim siber suçluların ilgisini çekiyor. ESET, daha 2015’te güvenli online finansal işlemler için “Bankacılık ve Ödem Sistemleri Korumasi”nı aktifleştirmişti. Bu modüle şimdi kripto para cüzdanları eklendi. Kullanıcılar, web tabanlı kripto para cüzdanlarını ziyaret ettiklerinde ESET sayfayı algılıyor ve finansal işlemlerin güvenli ortamda yapıldığını doğruluyor.

Güvenlik Raporu: Nasil korunduğunuzu görün! 

ESET’in önemli yeniliklerinden biri de Güvenlik Raporu (Security Report) uygulama Global saldırı yoğunluğunu gösteren bir dünya haritası sunan Güvenlik Raporu kullanıcıların bu saldırılardan nasıl korunduğunu, ESET teknolojisinin hangi yöntemlerle zararlı yazılımlara cevap verdiğini gösteriyor. ESET kullanıcısı, maruz kaldığı riskleri Güvenlik Raporu yoluyla takip edebiliyor.

Genişleyen siber saldırı yüzeyine katmanlı koruma 2025 yılına kadar dünyada 75 milyar internete bağlantılı cihazın kullanılacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla siber saldırı yüzeyi hayli genişleyecek. Bu öngörü doğrultusunda geliştirilen Akıllı Ev İzleyici, kişisel Wi-Fi ağını kullanan tüm internet bağlantılı cihazları görüntülüyor, modem ve routerları güvenlik açıklarına karşı tarıyor ve izinsiz erişimler konusunda uyarıyor. Bununla birlikte UEFI Tarayıcı, Web Kamerası Koruması, Güvenlik Duvarı ve Ağ Saldırısı Koruması gibi çok katmanlı modüller, bilinen ve henüz bilinmeyen tüm siber saldırı türlerine cevap verecek şekilde kullanıcıları koruma altına alıyor.

Kurumsal Siber Savunma Gücü: Sıfır gün saldırılarına son

Bireysel yazılımlarla birlikte kurumsal yapılara yönelik yenilenen ESET Endpoint Protection çözümleri de piyasaya sunuldu. Kurumsal siber güvenlikte çitayı yine yukarı taşıyan ESET, burada ESET Dynamic Threat Defense özelliğiyle öne çıkıyor. Dinamik tehdit savunması, işletmeleri zor durumda bırakan sıfır gün saldırıları ve fidye yazılımları başta olmak üzere her türlü tehdidi kendi bulut koruma alanında çalıştırıyor ve neredeyse anında analiz edip, tehdidi yerel ağa yani kuruma ulaşmadan ESET, KOBİ’lerden dev sanayi tesislerine dek kurumların ihtiyacına uygun seçenekler sunuyor. Bugün ISO500 ve Fortune500 listesindeki kuruluşların yüzde 30’u ESET kurumsal yazılımlarını tercih ediyor.

Yüzde 40 daha hizlı kurulum

ESET’in bilinen yüksek performansı yeni sürümlerde daha da üst seviyeye çekiyor. Kullanıcılar, cihazlarının durumuna bağlı olarak yüzde 40’a kadar daha hızlı kurulum sağlayabiliyor. Yeni ESET ürünlerinin kurulumu artık yalnızca birkaç saniye sürüyor.

Türkiye’de pazar liderliğimizi pekiştiriyoruz ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, 2015 yılında 400 milyon seviyesinde bulunan zararlı yazılım sayısının 2018 de 800 milyona ulaştığına dikkat çekti milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Dijital güvenlik olmadan hayatımızı sür
zorlaşacak” diyen Soria, “ESET, bugün Türkiye’nin en çok tercih edilen siber güvenlik
markası olarak öne çıkıyor. Ülkemizdeki her üç bilgisayardan kullanılıyor. Aynı şekilde KOBi’lerden holdinglere, kamu kurumlarından hastanelere, bankalara dek 12 bine yakın kurumsal müşterimiz var. Ülkemizdeki döviz kaynaklı ekonomik hareketliliğe rağmen, ESET Türkiye olarak 2018 yılını %20’ye ulaşan büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz. Uzun yıllardır kategorimizde Türkiye’de pazar lideri pozisyonumuzu, geleceğe hazır yeni siber güvenlik ürünlerimizle.daha da pekiştireceğimize inanıyorum” açıklamasını yaptı.

ESET 2019