Yeditepe Üniversitesi’nde yapay zeka çalışma grubu kuruldu

Yapay zeka iş hayatına nasıl yön verecek? Yeditepe Üniversitesi, yapay zeka çalışma grubu

Yeditepe Üniversitesi yapay zeka çalışma grubu, bu alandaki bilimsel çalışmaların yaygınlaştırılmasına odaklanırken tüm öğrencilerin katılımına açık olan yapay Zeka derslerini de verecek. 

Teknoloji, yapay zeka ve kuantum bilgisayarla daha da gelişirken yeni bir dünya tasarımına doğru evriliyoruz. Konuşan, dinleyen, tartışan, öğrenen ve bazıları ürkütücü olsa da, dünyaya ilişkin öngörülerini paylaşan insansı robotların günlük yaşamımıza girmesi çok da uzak görünmüyor.

13 fakültesindeki 64 lisans ve 5 enstitüsündeki 122 yüksek lisans programıyla gençleri geleceğe taşıyan Yeditepe Üniversitesi, geleceğin mesleklerini öğrencilerle buluşturma hedefiyle yeni adımlar atmayı sürdürüyor. Üniversitenin kurduğu disiplinlerarası Yapay Zeka Çalışma Grubu da bu kapsamdaki çalışmalarından birini oluşturuyor. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz başkanlığındaki Yapay Zekâ Çalışma Grubu, Fizik Bölümü’nden Prof. Dr. Avadis Simon Hacınlıyan, Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Ece Ceylan Baba, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Şener, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Dionysis Goluaras ve Dr. Öğr. Üyesi Funda Yıldırım’dan oluşuyor. Yapay zeka üzerine bilimsel çalışmaların yaygınlaştırılmasına odaklanacak olan Yapay Zeka Çalışma Grubu, bu konuda çeşitli sempozyum, panel ve çalıştaylar düzenlemeyi planlıyor. 

Yapay Zeka Dersi 

Yeditepe Üniversitesi’nde yine bu kapsamda, 2018-2019 akademik yılı itibariyle tüm lisans öğrencilerinin katılımına açık olan “Yapay Zekâ Disiplinlerarası Çalışmalar” dersi, Rektörlük dersi olarak açılıyor. Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, “Çağın getirdiği yenilikler paralelinde Yapay Zekâ dersini, rektörlük dersi olarak tüm öğrencilerimizin almasını sağlayacağız” diyor.

Gelecek Bu Mesleklerde 

Geleceği şekillendirecek en önemli çalışma alanlarından biri olan yapay zekânın yanı sıra mühendislik dallarından malzeme bilimi ve nanotenoloji ile biyoteknoloji ve gıda mühendisliklerinin gelişime çok açık dallar olduğuna işaret eden Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Tasarlanan yeni dünyada büyük veri analizi, bilişim sistemleri, e-ticaret, endüstri tasarımı gibi alanlar da genişleyecektir. Teknolojiye paralel olarak sosyal bilimler ve idari bilimler de hayatı daha yaşanabilir kılmak üzere alternatifler geliştirmek zorundadır. Bu nedenle yeni iletişim ve organizasyon biçimlerinin gelişmesinde, sosyal bilimler ve idari bilimler alanlarında da önümüzdeki yıllarda büyük atılımlar bekleyebiliriz.”

TP-Link’ten dış mekan için WiFi çözümü: CPE610