Güvenilir bir şekilde trafiği şifrelemenin yanı sıra, kullanıcıya şifreleme yapılması gereken durumları haber veren yeni nesil bir VPN uygulaması olan Kaspersky Secure Connection, Windows, MacOSX ve Android platformlarına ek olarak iOS için de kullanıma sunuldu.
VPN uygulaması olan Kaspersky Secure Connection, Windows, MacOSX ve Android platformlarına ek olarak iOS için de kullanıma sunuldu. Uygulamanın iOS sürümü ile isteğe bağlı olarak, sürekli bir şekilde (ağa erişim olduğu sürece veya kullanıcı bağlantıyı koparana kadar), istenildiği zaman veya güvensiz bir ağa bağlanıldığında otomatik olarak devreye girecek şekilde trafik şifrelenebiliyor. Ücretli sürümündeyse veri trafiğinin hangi sunucuya gideceği seçilebiliyor. Örneğin, Almanya’daysanız trafiğin ABD’deki sunucularca şifrelenmesini isteyebiliyorsunuz. Uygulama, varsayılan olarak, en az yükü bulunan en yakın sunucuyu seçiyor.
Ücretsiz çözüm, sınırsız sayıda cihaz için günde 200 (My Kaspersky portalına bağlanırken 300) megabayt şifreli trafik sunuyor ve bu da e-postalara göz atmak, anında mesajlaşma ve haberleri okumak gibi en önemli aktiviteler için yeterli sayılır. Ücretli sürüm ise hangi işletim sisteminde olursa olsun, 5 cihaza kadar bir aylığına veya bir yıllığına sınırsız trafik sunuyor. Çoklu platform çözüm, ek olarak, şifrelenmiş trafikle ilgili istatistiklere My Kaspersky portalı üzerinden erişim sağlıyor.
Kaspersky Lab Tüketici İşleri Birimi Başkanı Andrei Mochola, “VPN ile trafik şifreleme sayesinde kullanıcıların online faaliyetlerini gözlemlemek siber suçlular için anlamını yitiriyor. Birinin özel hayatı hakkında ilginç detaylar yerine, tek görebildikleri anlaşılmaz bir dizi işaret ve sembol oluyor. Kullanıcılarımızı korumak için, verileri riske girdiğinde kullanıcıları uyaran, benzersiz bir uyarlanabilir yaklaşıma sahip, çoklu platform destekli Kaspersky Secure Connection’u geliştirdik. Dolayısıyla, interneti aktif bir şekilde kullanan herkes için birinci derecede önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum” dedi.
Kaspersky Secure Connection, yasal kısıtlamalar sebebiyle şu ülkeler hariç olmak üzere, şirketin varlık gösterdiği tüm ülkelerde kullanıma sunuldu: Beyaz Rusya, Umman, Pakistan, Katar, İran, BAE, Suudi Arabistan, Çin ve Hong Kong.