Dinamik içerikli dijital ekranlar, şirket içindeki beyaz-mavi yakalılar ve üretim hattında çalışanlara da hizmet vermeye başladı.
Türkiye’de iş kazalarıyla ilgili medyada sıkça haberleri üzülerek okuyoruz. Ne yazık ki ülkemiz, ölümlü iş kazalarında Avrupa’da birinci sırada. Sadece geçen yıl bin 730 işçi öldü. Son 10 yılda ölen işçi sayısı 15 bini geçiyor. Uzmanlar kazalardaki artışın işveren ve işçide iş güvenliği kültürünün olmamasından kaynaklandığını söylüyor. Sistem 9 Genel Müdür Yardımcısı Suzi Baharti, başta imalat sektörü olmak üzere tüm sektörlerde iş güvenliği kültürü ve güvenli çalışma ortamının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayıp “Kurup yönettiğimiz dijital ekranlar, kurumsal kimliği öne çıkaran yayınlar dışında şirketlerin çalışanlarını bilgilendirme, eğlendirme ve motive etme amaçlarına da hizmet ediyor. Bu ekranlar aynı zamanda, iş kazalarının önlenmesine yardımcı olan yeni nesil bir iç iletişim aracıdır. Dünyada digital signage ülkemizde ise dijital yayın ve bilgilendirme ekranları adı ile yaygınlaştırdığımız bu sistem hakkında yurtdışında yapılan araştırmalara göre işyeri kaza oranlarını da % 20 gibi ciddi oranda azaltıyor ” diye ekliyor.
Baharti, günümüzde insanların okumak yerine görüp izlemeyi tercih ettiğini hatırlattıktan sonra “Bu durumu dikkate alan içerik yönetimi bölümümüz, şirketlerin ana mesajlarını görsel unsurlarla zenginleştirip ekranlara yansıtıyor. Doğru içerik stratejimiz sayesinde, şirket yöneticilerine ekranlara iş güvenliğiyle ilgili uyarıcı bilgileri de yansıtma imkânı tanıyoruz. Çalışanların ekrana bakmalarını sağlamak amacıyla dinamik ve iyi tasarlanmış görsellerle zenginleştirdiğimiz içeriklere spor, magazin, hava durumu gibi onlarca ilgi çeken konu başlıklı haberleri de ekliyoruz” diyor.
Dijital Yayın ve Bilgilendirme Ekranları sistemini imalat sektöründe hizmet veren şirketlere de kurduklarını belirten Baharti, Sistem 9’un bu alandaki farklarını ise şöyle özetliyor: “Şirketlerin ana mesajları dinamik hale getirip, dikkat çekecek şekilde tasarlıyoruz. Etkin kullanım için yemekhane, mola zamanı çay-kahve içilen alanları doğru kullanıyoruz. Dijital ekranları evrensel bir dönüştürücü gibi tasarlıyoruz. Şirketlerin tüm notlarını, videolarını, web sitelerini, veri akışlarını, e-tablolarını alıp, bilgiyi ait olduğu yere koyuyoruz. Ekranlara iş güvenliğiyle ilgili, içinde mizah da olan keyifli mesajlar yansıtıyoruz. İlgi çekecek hale getirdiğimiz mesajlar hem çalışanların aklında kalıyor hem de ağızdan ağıza anlatılarak geniş kitlelere ulaşıyor. Şirket yöneticilerine özel günlerde ekranda kutlama veya teşekkür mesajı yayınlama fırsatı vererek çalışanlarını motive etme imkanı da yaratıyoruz. Aynı zamanda haberleşmeleri dijital ekrana taşıyarak, şirketleri sözlü siparişlerdeki soru sorma, bekleme gibi boşa harcanan zaman yükünden kurtarıyoruz. ”