Gelecek trendlerini ve teknolojilerini araştıran düşünce kuruluşu GelecekHane tarafından düzenlenecek Dijital 2.0 Konferansı’nda robotların hayatımızdaki rolü konuşulacak.
GelecekHane, Dijital 2.0 ile robotların hayatımızdaki rolünü masaya yatırmaya hazırlanıyor. Dünya dijitalleşiyor, dijital dünyalaşıyor. Endüstriyel robotlar, servis robotları, sosyal robotlar, yazılım robotları ve çok daha farklı türlerde robotlar hayatımıza hızla giriyor, hayatımızın önemli bir parçası haline geliyor. Gelecekte daha da yaygınlaşması beklenen robotların gelişiyle birlikte, günlük hayat ve iş dünyası geri dönüşü olmayan bir şekilde etkileneceğe benziyor. Çağımızın yeni endüstriyel vizyonu olan dördüncü sanayi devrimi gerçekleşiyor ve Endüstri 4.0 gittikçe daha da önem kazanıyor. GelecekHane, robotların hayatımızdaki rolünün konuşulacağı Dijital 2.0 konferansı ile “Robotlar ile yaşam başlıyor, radikal değişime ne kadar hazırız?” sorusuna yanıt aramaya hazırlanıyor.
25 Mayıs 2016’da YEM Fulya’da gerçekleştirilecek olan Dijital 2.0, GelecekHane’nin kurucu ve CEO’su Halil Aksu’nun açılış konuşmasıyla start alacak. Saat 09:00 – 13:00 arasında gerçekleştirilecek konferansta sırasıyla Etiya CIO’su Ali Durmuş, HPE Aruba Teknik Yöneticisi Oğuzhan Eren, Askaynak Ürün Müdürü Mehmet Öztürk, Arçelik Üretim Mühendisliği Yöneticisi Gökhan Engin, Fabb.cc CEO’su Efe Gözen, Nely CEO’su Faik Berk Güler, Robonik CEO’su Berk Yavru, Next Horizons CEO’su Davut Eren Şadoğlu, Mikro-P CEO’su Bürkan Törün, 3DMast ve Hepsirobot Tasarım ve Mekatronik Yöneticisi Ali Tan Şerbetci konuşma yapacak.
GelecekHane’nin kurucusu Halil Aksu, etkinlik ilgili olarak “Robotlar hayatımızın her alanına girecekler, robotlar ile yaşam başlıyor… Ne zaman? Bize ne olacak? Fabrikadaki robotlar tamam, mağazada robota ne gerek var? Tüm mavi yakalılar işsiz mi kalacak? Değişime ne kadar hazırız? sorularına yanıt arayan herkesi Dijital 2.0 Konferansı’na davet ediyoruz. Günlük hayatımız ve iş dünyası robotların yaygınlaşması ile doğan süreçten geri dönüşü olmayan bir şekilde etkilenecek. Bu nedenle, robotların gelişim sürecinin bir sonucu olarak herkes işinde ve hayatında yaşayacağı değişiklikleri gözden geçirmeli. Zira robot ve ilgili teknolojilerde de bir patlama yaşanıyor.
Endüstri 4.0 herkesin aklında, herkesin gündeminde. Üretim sektörünün otomasyonu acilen artırması gerekiyor. Yoksa küresel rekabet gücünü kaybedecek. Robotlar arttıkça, üretim kalitesi, hızı, esnekliği ve kapasitesi artıyor. Bazı işleri insanla değil, robotla çözmek çok daha verimli ve çok daha güvenli. Bundan dolayı da robot kullanımı kaçınılmaz.
Hastanelerde, bankalarda, okullarda, AVM’lerde, mağazalarda ve daha pek çok alanda servis robotu denilen akıllı cihazlara alışacağız. Çocuklara ödevlerinde yardımcı olmak için, hatta modern insanın arkadaşı olmak için sosyal robotlar giderek daha da popüler hale geliyor. Gelecek geçmişe benzemeyecek” şeklinde konuştu.
Tarih: 25 Mayıs 2016
Yer: YEM Fulya
Saat: 09:00-13:00