Türk Telekom, yeni pazarlama iletişimi stratejisini hayata geçirdi. Türk Telekom, yeni sloganı Sen Yeter ki Hayal Et ile insanlara hayallerini gerçekleştirmeleri için ihtiyacı olan teknolojiyi sunduğunun, onlara ise sadece ‘hayal etmenin’ kaldığının altını çiziyor.
Türk Telekom, yeni stratejisi kapsamında Sen Yeter Ki Hayal Et sloganıyla yıl boyunca Türk toprağından çıkmış gerçek başarı hikayelerini insanlarla buluşturacak. Bu gerçek kahramanların ilki ise Mersin’in Arslanköy adlı köyünde kurduğu tiyatroyla dünyaya sesini duyuran Ümmiye Koçak oldu.
Ronaldo oynadı, Ümmiye Teyze yönetti
Daha önce yazdığı ve yönettiği “Yün Bebek” filmiyle New York Avrasya Film Festivali’nde büyük ödüle layık görülmüş olan Ümmiye Koçak, dünyanın en başarılı futbolcularından Cristiano Ronaldo’nun yer aldığı, Türk Telekom’un yeni reklam filminde hem oynadı hem de filmin yönetmenliğini üstlendi. Reklam filminde Ronaldo da yaşadığı zorluklara rağmen hayallerinin peşinden koşmaktan asla vazgeçmediğini anlatıyor.
Hakan Dursun: “Odağımız her zaman ve öncelikle ‘insan için teknoloji’”
Hızla değişen yeni dünya düzeninde, teknoloji şirketlerine eskisinden daha büyük görev düştüğünü vurgulayan Dursun, “Bu inançla, Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi olarak, iş odağımıza her zaman ve öncelikle insanı koyuyor, ‘insan için teknoloji’ vizyonuyla hizmet vermeye devam ediyoruz. Sunduğumuz teknolojinin insan hayatındaki dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Biz insanları sadece teknolojik ürün ve hizmetlerle buluşturmuyor, onlara iletişimden eğitime, işten, eğlenceye uzanan birçok alanda teknolojinin en büyük yardımcıları olduğu bir hayat tarzı sunuyoruz.” dedi.
“İnsanlara ‘ Sen yeter ki hayal et, Türk Telekom teknolojisiyle senin yanında ’ diyeceğiz”
Yeniledikleri iletişim stratejisi kapsamında teknolojinin insan hayatına sunduğu duygusal faydayı öne çıkaracaklarını belirten Hakan Dursun, “İnsanlara ‘Teknoloji senin başarmak istediğin her neyse ona ulaşman için çok önemli bir araç ve biz de Türk Telekom olarak yenilikçi ürün ve hizmetlerimiz vasıtasıyla senin içindeki potansiyele ulaşmana ve hatta bu potansiyeli aşmana olanak sunuyoruz. Siz yeter ki hayal edin, bu hayalinizi gerçekleştirmek için Türk Telekom her zaman yanınızda’ diyoruz.” dedi.
Hakan Dursun, stratejilerini geliştirme aşamasında bireysel ve kurumsal kullanıcıları kapsayan birçok araştırma yaptıklarını belirtti. Dursun, “Bu araştırmalarda gördük ki, Türk Telekom olarak kullanıcıların zihninde ‘Türkiye’yi ileriye taşıyan marka’ algısına sahibiz. İletişim stratejimize yön veren en önemli araştırma sonucu ise kullanıcıların Türk Telekom’un ‘hayallerini gerçekleştirmeleri için bir aracı olduğu’ inancı oldu. Bundan hareketle biz de stratejimizi bu ana tema üzerine oturttuk.” dedi.
“Türk toprağından çıkmış bir marka olarak insanımızın azmine inanıyoruz”
Gerçek kahramanların başarı hikayelerini anlatan reklam filmleriyle yediden yetmişe tüm Türkiye’ye seslendiklerini belirten Hakan Dursun, “Türk toprağından çıkmış bir marka olarak insanımızın azmine inanıyoruz. Her insanın teknolojimiz sayesinde hayallerini gerçekleştirebileceğine, imkansızı başarabileceğine inanıyoruz. İnsanların, duydukları başarı hikayelerinden ilham alması en büyük temennimiz. Buna aracı olmak amacıyla Türkiye’nin 81 ilinden gerçek başarı hikayelerine ışık tutmayı sürdüreceğiz. Türkiye azimle çalışarak hayaline ulaşma söz konusu olduğunda çok büyük bir potansiyele sahip. Bu nedenle başarı hikayesi bulmakta zorlanacağımızı düşünmüyoruz.” dedi.
ÜMMİYE KOÇAK
1957 yılında Adana’da Çelemli Köyü’nde doğan Ümmiye Koçak, okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula gönderilmedi. Ümmiye Koçak, ilkokulu bitirdikten sonra okuduğu kitaplarla kendisini geliştirdi. İlk okuduğu kitap Maksim Gorki’nin “Ana” adlı kitabı oldu.
Evlendikten sonra Mersin’in Arslanköy’üne taşınan Koçak, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu”nu kurdu. Topluluğun sahneye ilk koyduğu oyun Remzi Özçelik’in “Taş Bademleri” adlı oyunu oldu. Grup, daha sonra kendi hikayelerinden oluşan bir oyun derleyerek “Kadının Feryadı” adlı oyunu sahneye taşıdı. Ümmiye Koçak, “Hasret Çiçekleri” adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde sahne aldı.
Koçak, daha sonra tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan “Yün Bebek” filmini yazdı ve yönetti. 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde galası yapılan filmi Ümmiye Koçak’a New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazandırdı.
32 yıllık evli ve 3 çocuk annesi olan 57 yaşındaki Ümmiye Koçak bugüne kadar 11 tiyatro oyunu yazdı. Koçak, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık 500 kez sahneye çıktı ve oyunlarını Türkiye’nin dört bir yanında 30 bine yakın kişi izledi. Türkiye genelinde pek çok turneye çıkarak gittikleri illerdeki kültür merkezlerinde, belediyelerin tiyatro salonlarında ya da köy meydanlarında oyunlarını sergileyen Koçak, ekibindeki 8 kişiye de istihdam sağlıyor.