Rockwell Automation, bilgi çözümleri stratejilerini genişletiyor

Rockwell Automation kendi bünyesinde Bilgi Çözümleri yetkinliklerini geliştirmeye, bu sayede dijital dönüşüm süreçlerinde üreticilere destek sağlamaya ve onlara kendi Connected Enterprise versiyonlarının farkındalığını kazandırmaya karar verdi.

Yeni Bilgi Çözümlerinin sunduğu çözümler üreticiye; üretim yürütme sistemi(MES), üretim bilgisi ve analitiği uygulamaları aracılığıyla ve bilgi odaklı sistemler sayesinde üretimi optimize etme ve doğrulama, bağlantı sağlama, yönetme imkanları tanıyor.

Tesisler ve üretim süreçleri mevcut ve eskiden kalan sistemleri modernize ettikçe ve makinaların ağları kuruluşların ağlarıyla bütünleştikçe, üreticiler çok yüksek miktarlarda veriye erişim imkanı buluyor. Buna karşın, çoğu üretici bunun getirilerini maksimize etmek ve bu verileri harekete geçilebilir bilgilere dönüştürebilmek sürecinde yardıma ihtiyaç duyuyor.

Rockwell Automation, Bilgi Çözümleri hizmet ve uygulamalarının kapsamının genişletilmesi sürecinde Microsoft’un akıllı cloud platformu, Microsoft Azure IoT Suite, Cortana Intelligence ve mobilite(mobility) hizmetlerinden yararlanıyor. Sunulan imkanların kapsamının genişlemesiyle birlikte üreticiler kendi çalışma şekillerine en uygun olan analitik yetkinliklere erişebiliyorlar. Örneğin; bir cihaz dahilinde, bir sistem genelinde veya tüm işletme genelinde olmak üzere. Her kademede, çözümler ilgili bağlam verileriyle birlikte sunulur; kişiler, prosesler ve teknolojiler arasında işbirliğini mümkün kılar ve yeni getiriler sağlayarak değer yaratıyor.

RockwellAutomation_genelgorsel2

Bağlı bir işletme olma yolunda bir işletmenin mevcut pozisyonu ne olursa olsun, Rockwell Automation Bilgi Çözümleri planlamadan uygulamaya varan geniş bir sahada, üretim optimizasyonunun her adımında süreçlerin yönetilmesi için sahadaki uzmanlığını kullanır.

Rockwell Automation Kapsamlı Bilgi Çözümleri yetkinlikleri önümüzdeki birkaç ay süresince ilgililerin ve müşterilerin ilgisine sunulacak. Çözümler aşağıdaki unsurları da kapsamaktadır:

  • Ölçeklendirilebilir Analitik: Bir dizi yeni uygulamada, çevresel aygıtlarda, ve tesis içi ve dışı cloud platformlarında; kaynak veriye en yakın olan verinin saptanmasında rol oynarlar. Uzaktan izleme, makine performansı, aygıtın iyi durumda olması ve tanılama(diagnostik) ve önleyici bakım konularındaki çözümleriyle şirketlerin verilerden daha kolay, daha hızlı ve aşama aşama fayda sağlamalarına imkan verir. Ticari bakımdan, bu çözümler imalat bölümünün ticari istihbarat stratejilerine entegrasyonu için daha etkili yöntemler kullanılabilmesine imkan tanırlar.
  • Yenilikçi Üretim Yönetimi Çözümleri: İş akışının istikrarının muhafaza edilmesi, işbirliğinin sağlanması, kalite veya performans odaklı uygulamalar ölçeğinden endüstriye özel hizmet paketlerine geçilmesi veya tam gelişmiş MES‘in birden fazla tesiste eş zamanlı olarak hizmet vermeye başlaması gibi süreçlerde faydalı olurlar.
  • Bağlı Hizmetler: Aynı çatı altındaki takımları eğitmek ve bunlara destek olmak ve bu şekilde akıllı çözümlerin tasarım aşamasından üretim ve uygulama aşamalarına doğru seyrini kolaylaştırmaktadırlar. Dolayısıyla bunlar süreklilik arz eden üretim bilgilerinin ve sürdürülebilir gelişim insiyatiflerinin büyük bölümünü oluştururlar.
  • İşbirliği gereçleri: Bilginin kesintisiz olarak toplanması ve paylaşılması sayesinde işbirliğine yönelik gereçler takımları daha güçlü kılmaktadır. Takımlar daha iyi performans sağlamak adına durumları, aygıt verilerini, alarmları, trend ve diğer ayrıntıları tartışabilmektedirler.

Şirketlerin ajandasında olması gereken üç güvenlik eğilimi