Kredi ve maaş kartlarında dolandırıcılık oranı yüzde 82

Bağımsız araştırmalar yapan Information Security Media Group tarafından yayımlanan “Sahtekârlıkla Mücadele: Tehdit Değerlendirmesi” raporuna göre, finans kuruluşları gelirlerinin yaklaşık yüzde 5’ini dolandırıcılık olaylarında kaybediyor.  

Son dönemde finans kuruluşları en çok, kredi ve maaş kartı dolandırıcılıkları, çek dolandırıcılıkları, hesap ele geçirme, ATM kart kopyalama, POS kartı kopyalama, çağrı merkezi dolandırıcılıkları, bilgi hırsızlıkları, fatura ve ödeme sahtekârlıklarıyla karşı karşıya kaldılar. İstatistikler incelendiğinde, en yüksek oranın yüzde 82 ile kredi ve maaş kart dolandırıcılıklarında olduğu görülüyor. Asseco SEE’nin Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen InACT® çözümü, hızla değişkenlik gösteren dolandırıcılık tehditlerine karşı kurumların gerekli önlemleri almasını sağlıyor. Çözüm, merkezî ve mevcut sistemlerle kolayca uyum sağlayabilen esnek bir yapı sunarak, maddi kayıpların ve telafisi olmayan itibar kayıplarının önüne geçilmesini mümkün kılıyor. ATM’lerde ve POS’larda gerçekleştirilen tüm kartlı ödeme işlemlerinin yanında, internet bankacılığı, mobil bankacılık, telefon bankacılığı ve hatta şube işlemlerindeki sahtekârlığın tespitini ve izlenmesini sağlayan uygulama, müşterilerin işlem yaptığı her noktadaki sahtekârlık aktivitelerini tespit edebiliyor. Gerçek zamanlı çalışan InACT, müşteri adına yapılan tüm işlemleri izleyerek kayıpların anında engellenmesini sağlıyor.

hack 3

2017’de 721 milyon mobil işlem yapılacak

Gelişen teknolojilerin ve yaygınlaşan hizmet ağlarının özellikle banka ve finans kuruluşlarını eskiye oranla daha etkin kurumsal sahtekârlık önleme politikaları oluşturmaya zorladığını belirten Asseco SEE InACT  Çözüm Danışmanı Cihat Muş, InACT çözümünün kurum içi ve kurum dışı sahtekârlıkların takibinde banka ve finans kuruluşlarının sahtecilik önleme politikalarının en etkin şekilde uygulanabilmesine imkân sağladığına dikkat çekti. Asseco SEE’nin InACT  çözümü ile bu alandaki düşünce liderliğini bir kez daha göstermiş olduğunu belirten Muş, açıklamasına: “Gartner tarafından yapılan araştırmaya göre, 2017 yılına gelindiğinde, dünyada yapılan mobil işlem sayısı 721 milyona ulaşacak. Günümüzde hızla değişkenlik gösteren dolandırıcılık eğilimlerine karşı, kurumların gerekli önlemleri hızla alması büyük önem taşıyor. InACT  sahtekârlık önleme çözümümüz, değişen dolandırıcılık olaylarına karşı sahtekârlık önleme iş birimlerinin BT ekiplerine bağımlılığını asgari düzeyde tutan esnek bir yapı. Çözüm, kurumların kullandığı ana bankacılık, çağrı merkezi, kredi kartı gibi iç sistemlerle sağladığı geniş entegrasyon sayesinde iş birimlerinin tek bir platform üzerinden yönetim, operasyon ve raporlama ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.” şeklinde devam etti.

hack 2

Türkiye’nin önde gelen bankaları bu çözümü kullanıyor

Türkiye’nin önde gelen bankaları ve uluslararası finansal kuruluşları, iç ve dış suiistimal ve sahtekârlık önleme konusunda InACT’i tercih ediyor. Kurumların, sahtekârlık işlemlerinin önüne geçebilmeleri için müşterilerine en uygun güvenlik çözümlerini sunmaları ve gerçekleştirdikleri işlemleri dolandırıcılık risklerine karşı sürekli izlemeleri gerekiyor. InACT  çözümü, zengin senaryo ve istatistiksel profil kütüphanesine, gelişmiş veri filtreleme, sorgulama ve raporlama altyapısı, kullanıcı dostu yönetim paneli ve alarm analiz ekranına sahip. Bu sayede kurumlar, BT desteği olmaksızın esnek kural ve politikalar uygulayabiliyor ve karmaşık davranış analizleri ile işlemlerdeki anormallikleri tespit edebiliyor.

PANASONİC, PAZARINI BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYOR