GE (General Electric) Türkiye, Endüstrinin Geleceği yaklaşımı kapsamında, gelecek nesillerin ileri üretim tekniklerini öğrenmesi, ortak küresel akıl ile hareket etmesi ve yakın dönemdeki iş dünyasının potansiyeline hazır olmaları amacı ile üniversite öğrencilerine yönelik ‘Dijital Üretim’ atölyesi düzenledi.
GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde 2 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen atölyeye, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi girişimcilik kulüplerinden toplam 20 kişilik bir öğrenci grubu katıldı. Endüstriyel internet hakkında bilgi alan öğrenciler, GE Garaj programı kapsamında 3D/üç boyutlu tarama yapma, dijital tasarım ve hızlı bir şekilde prototip yaparak üretime geçmeyi sağlayan ileri üretim teknikleri konusunda eğitim aldılar. Atölyenin sonunda ise öğrenciler, kendi tasarladıkları ürünlerinin baskısını üç boyutlu yazıcılardan aldılar.
Atölye kapsamında öğrenciler, 3D yazıcılar üzerinde 30 yıldır çalışan ve şimdiden 19 adet üç boyutlu yazdırılmış yakıt nozülüne sahip gelecek nesil LEAP motoruyla uçuş testlerine başlayan GE’nin ‘Endüstrinin Geleceği’ yaklaşımı ile tanıştılar. GE’nin iş dünyasının yeni yol haritası olarak tanımladığı bu yaklaşımın iki kilit gücü olan ‘endüstriyel internet’i ve ‘küresel-ortak akıl’ı erkenden kavrama fırsatı buldular. Ayrıca, 3D yazıcıların bir gaz türbini veya uçak motoru için gerekli her parçayı üretebileceğine şahit oldular. Orta Asya, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgesindeki ileri üretimin potansiyelini keşfeden öğrenciler; bilim, mühendislik ve teknolojiyi anlama, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerini güçlendirdiler; işbirliği yaparak yeni çalışma yöntemini birebir deneyimleme şansına sahip oldular.
Etkinliğe katılan ve yüksek potansiyeli ile dikkat çeken öğrenciler ise, atölyede beklediklerinden çok daha farklı bir teknolojiyle tanıştıklarını, daha önce böyle bir teknolojinin kullanıldığından haberdar olmadıklarını, 3D yazıcının sunduğu imkanlardan oldukça heyecanlandıklarını ve gelecek mesleklerinin seçimlerinde atölyenin önemli bir rol oynayacağını belirttiler.