Oracle’ın EMEA Bölgesindeki Yeni Araştırması, İşletmelerin Bulutun Hızı ile Sağlanan Rekabet Avantajını Henüz Farketmediklerini Vurguluyor

Araştırma, işletmelerde BT birimlerinin %58’inin, rakiplerin yeni iş uygulamalarını daha hızlı indirme kabiliyetlerini de kapsayan rekabetçi tehditler için hazırlıklı olmadıklarını gösteriyor. 

Oracle açıkladığı “Oracle Bulut Hızı” araştırma sonuçlarına göre Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki (EMEA) işletmelerin büyük bir çoğunluğunun hızlı olduklarına inanırken, pek çok kuruluşun iş yüklerini esnek olarak yönetemediğini, yeni uygulamaları hızlı bir şekilde geliştirme, test etme ve piyasaya sunmakta yavaş kaldıklarını ve  rekabetçi tehditlerle başa çıkmakda sorun yaşamalarına sebep olduğunu vurguluyor. Bu çalışma “Platform-as-a-Service” (PaaS) gibi bir teknolojinin, bu zorlukları bertaraf etmek konusunda nasıl yardımcı olabileceği hakkında işletmeler arası farkındalığın yetersiz olduğunu da ayrıca tespit ediyor.

Oracle Bulut Hızlılığı araştırmasında, bulut çağındaki işletme hızını anlamak için EMEA bölgesinde büyük firmalar için çalışan 1004 çalışan ile görüştü. Sonuçlar %62’ sinin kuruluşlarının hızlı olduğunu (yeni iş imkânlarına çabuk ayak uydurabildiğini ya da yeni ürün ve hizmetleri hızlı bir şekilde yineleyebildiğini) düşündüğünü ortaya koyuyor.
Ankete katılanların %78’i, yeni ticari uygulamaları hızlıca geliştirme, test etme ve indirme kabiliyetinin işyerlerinin başarısı için ya önemli ya da kritik önem taşıdığını ve hızlılığın faydalarının bilincinde olduklarını gösteriyor. Katılımcıların yaklaşık olarak üçte biri (%30) BT altyapısı söz konusu olduğunda iş uygulamaları ve hizmetlerin mobilite ile uyumunun firma başarısı için en önemli faktör olduğuna inandıklarını vurguluyor.oracle

Ayrıca, bu çalışma hızlılığın rekabetçilik etkisinin işletmeler açısından hayati öneme sahip olduğu, rakiplerin yenilikçi müşteri hizmetlerini daha hızlı indirme kabiliyeti işletmeler tarafından en yüksek tehdit (%27) olarak tanımlanıyor. Katılanların %58’e yakını işyerlerinin bu rekabetçi tehditlere cevap verebilecek bir BT altyapısı sahip olmadığını ifade ediyor.

Anket, PaaS tarafından sağlanan hızlılığın faydalarının önemsenmediğini önemli oranda ortaya koymaktadır. Aslında, ankete göre, EMEA bölgesindeki işletmelerin %59’u iş yüklerini genel, özel ve hibrit bulutlar arasında değiştirip değiştiremeyeceklerini ve kurum içi uygulamaları buluta aktarıp aktaramayacaklarını ya bilemiyor ya da bilmiyor. Ayrıca, işletmelerin sadece %44’ünün – ki bu rakam bir aylık bir takvim süresi içinde sadece %27’ye düşmektedir – mobil cihazlar için yeni ticari uygulamaları altı ay içinde geliştirebildiğine, test edebildiğine ve mobil cihazlara uygulayabilecek duruma geldiklerine işaret ediyor.

Oracle Bulut, EMEA bölgesi Başkan Yardımcısı, Tino Scholman; “İşletmelerin nasıl daha hızlı hale gelebileceği konusunda mevcut bir farkındalık açığı söz konusu. Bazı şirketler kendilerini hali hazırda hızlı olarak değerlendirirlen, bunların çoğu henüz yeni hizmetleri hızla hayata geçirmelerine yardımcı olması için PaaS çözümlerinin gücünü ortaya çıkarabilecek durumda değil. Diğer şirketler hız eğrisindeki seyahatlerine daha yeni başlıyor” diyor. “Eğer daha yenilikçi olmak ve daha sık deneme yapmak istiyorsanız, o zaman İnovasyon Maliyetinizi düşürdüğünüzden ve hızla düştüğünden emin olmalısınız. Biz, doğru bulut platform çözümü ile işletmelerin piyasa koşullarına hızlı bir şekilde nasıl tepki gösterebileceklerini ve rekabetin oldukça önünde olabileceklerini kendilerine göstererek bu farkındalık açığını kapatmaya yardımcı olmak istiyoruz.”

Anket sonuçları işletmelerin PaaS ile işlevsel hızlarının nasıl artırılabileceklerini tam olarak bilmediklerini ortaya koymaktadır. Katılımcıların %20’si PaaS’ın ne olduğunu hiç bilmediklerini, sadece %34’ü PaaS’ın ne olduğunu tamamen anladığını belirtiyor. PaaS’ı bilenlerin %28’i iş uygulamaları geliştirmedeki faydalarından bahsederken, BT altyapısında maliyet ve tasarruflar gibi daha önemli stratejik faydaları bilmiyor..

“Oracle Bulut Platformu, PaaS çözümleri içerisinde daha önce hiç görülmemiş olan hız seviyelerini sağlıyor. Mevcut BT altyapılarına basitllikle entegre edilebilen Oracle Bulut Platformu, müşteri taleplerine inovatif çözümler ile yeni hizmetler sağlayarak anında cevap verilmesine olanak sağlıyor.”