7 Tepeli Şehirden 7 Kıtaya 23 Nisan Canlı Konseri bugün düzenlenecek. Peki, bu coşkulu konseri nasıl ve nereden izleyeceksiniz?
Koronavirüs salgını sebebiyle tüm etkinlikler gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da askıya alınacak gibi görünüyordu. Ancak bu yıl 100. yılını kutlayacağımız 23 Nisan Bayramı için Türkiye’deki tüm belediyeler şenlikleri kontrollü bir şekilde yürüteceklerini açıklamıştı. Evde duran çocuklara moral olması açısından ülkemizde şarkılar eşliğinde belediyeler sokak sokak geziyor. Bugün ise 7 Tepeli Şehirden 7 Kıtaya 23 Nisan Canlı Konseri düzenlenecek. Peki, bu canlı olarak düzenlenecek olan etkinliği nasıl izleyeceksiniz?
WhatsApp Grup Görüntülü Görüşme Nasıl Yapılacak? İşte Detaylar!
Bildiğiniz gibi canlı yayınlar için YouTube biçilmiş kaftan. T.C. İletişim Başkanlığı tarafından yürütülecek olan bu konseri YouTube üzerinden yüksek kalitede izleyebileceksiniz.
23 Nisan Canlı Konseri nasıl izlenecek?
Saat 19:00’da başlayacak olan bu coşkulu konser, Yunus Emre’nin “Dünya benim rızkımdır, insanlıksa milletim” sözleriyle başlayacak. Konser başladığında buradan izleyebileceksiniz.
Korona virüsü salgını nedeniyle yaşanmakta olan bu zor dönemde sanatçıların İstanbul’un yedi farklı noktasından gerçekleştireceği performanslarıyla tüm dünyaya dayanışma mesajı verilmesi amaçlanıyor.
Nefes kesen İstanbul manzaraları fonunda gerçekleşecek konserde, gerek klasik Türk müziği gerekse klasik Batı müziğinden eserler sunulurken, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş̧-ı Veli, Pir Sultan Abdal’dan Immanuel Kant, Thomas Aquinas, Alphonse de Lamartine‘e Doğu ve Batı dünyasının önemli düşünürlerinin sevgi ve insanlık mesajları da müziğe dostluk edecek.
Konser kapsamında ünlü piyanist İdil Biret, Ludwig van Beethoven’in 9. Senfonisi’ni İstanbul Boğazı’nda seslendirecek. Arpist Şirin Pancaroğlu ve ses sanatçısı Bora Uymaz, Yunus Emre’nin “Ben Yürürem Yane Yane” isimli ilahisini Kız Kulesi’nde icra edecek.
Google’ın 23 Nisan Özel Doodle ‘ı Neler Anlatıyor?
Konserde; Ayasofya’da neyzen Yavuz Akalın “Segah Peşrev” (Yusuf Paşa); Topkapı Sarayı’nda udi Murat Bağdatlı “Kürdilihicazkar Longa” (Kemani Sebuh); Galata Kulesi’nde flüt sanatçısı Elif Yurdakul Baykurt “Syrinx” (Claude Debussy); Dolmabahçe Sarayı’nda tamburi Özer Özel ve kemençe sanatçısı Aslıhan Özel “Nihavend Saz Semai” (Mesut Cemil Bey); Pierre Loti Tepesi’nde kanuni Serkan Mesut Halili “Şehnaz Longa” (Santuri Ethem Bey) eserlerini seslendirecek.