Turkcell Teknoloji Zirvesi bugün başladı. 112 oturumda 200’ü aşkın fikir önderini 12 binin üzerinde davetliyle bir araya getirecek teknoloji zirvesi, ilk gününde 6000’den fazla kişiyi ağırladı.
Turkcell’in, kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını en önemli fikir önderleriyle buluşturmak, deneyimlerin paylaşıldığı bir zihin jimnastiği platformu yaratmak ve iş dünyasını tüm dünyada yaşanan teknolojik dönüşüme davet etmek üzere düzenlediği Turkcell Teknoloji Zirvesi, görsel açıdan etkileyici bir ses ve ışık şovuyla bugün başladı.
İki gün boyunca Haliç Kongre Merkezi’nde devam edecek zirveyi ilk gün 6000’in üzerinde katılımcı izledi. Ana teması “İleri Turkcell teknolojisiyle şirketinizi geleceğe taşımak” olan Zirve’nin açılışını, “Yarın İçin Şimdi” başlıklı konuşmasıyla Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Grubu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş gerçekleştirdi. Kocabaş’ın ardından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ana konuşmacı olarak sahne aldı.
Bu yıl 7. kez düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde ilk gün, “Dünyayı Değiştiren Teknolojiler”, “İnovasyondan Deneyime”, “Mobil İşletme”, “M2M 2.0: Nesnelerin İnterneti”, “Yakınsama Çözümleri”, “Turkcell İş Ortaklığı Alanı”, “Yazılımcılar ve Girişimciler Alanı”, “Dijital İçerik ve Yeni İş Modelleri”” kategorileri altında 52 paralel oturum gerçekleştirildi. Şirketlerin işlerine değer katan Turkcell ürün, servis ve çözümleri, Turkcell çözüm ortakları, tedarikçileri ve müşterileriyle birlikte anlatıldı. Fuaye alanında açılan teknolojik uygulamaların birebir deneyimlenebildiği standlar da büyük ilgi topladı.
Fuaye alanındaki uygulama standları büyük ilgi gördü
Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin ilgi odaklarından biri de fuaye alanında yer alan standlar oldu. Yakın geleceğin yeni teknolojilerle nasıl şekilleneceğini örnekleyen İleri Görüş standı, 25 binin üzerinde genç yazılımcının geliştirdiği projelerden örneklerin sergilendiği Geleceği Yazanlar standı, müşterilerinin alışkanlıklarını anlayarak onlara en uygun teklifleri yerinde ve zamanında sunan teknolojinin anlatıldığı Mikro Lokasyon Platformu standı, davetlilerden yoğun ilgi gördü.
LTE Broadcast ilk kez Teknoloji Zirvesi’nde
Tteknoloji tutkunları, 4G standında LTE Advanced hızını deneyimleyeme fırsatı buldu. de 4G hızıyla “FIFA 15” oynayan katılımcılar, standda aynı zamanda 4K ve 3D bir videoyu çevrimiçi izleyerek 4G’nin farkını bizzat deneyimledi.
4G standı, bir ilke de sahne oldu. Zirveye katılanlar, LTE’nin yeni özelliklerinden biri olan ve aynı anda birden fazla yayının çok sayıda mobil kullanıcı tarafından izlenmesi imkanı sunan LTE-Broadcast’i deneme fırsatına da sahip oldu. Dünyada sayılı operatörde denenmekte olan LTE destekli bu servisi, 4 farklı açıdan izlenebilen bir tenis maçı üzerinden denendi.
Maker Faire ilk kez Türkiye’de
Teknoloji Zirvesi kapsamında, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen İstanbul Mini Maker Faire de Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Ücretsiz ve halka açık olan Fuar, bugün de 11:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Mini Maker Fair’in İstanbul ayağına yaklaşık 100 proje katılıyor. Turkcell ev sahipliğindeki etkinlikte, Maker Hareketi ile ilgili konuşmaların olduğu seanslar da bulunuyor. İstanbul Mini Maker Fuarı’nda kişisel 3-boyutlu yazıcılar, çocuklar için bölüm, robot bölümü, el işi bölümleri yer alıyor. Beyin dalgalarını okuyan sistemlerden, giyilebilir teknolojilere, yerli 3-boyutlu yazıcılardan, drone’lara kadar kişilerin kendi ürettiği projeler fuarda sergileniyor.
Cannes Lions’un ödüllü işleri de Zirve’de
Dünyanın önde gelen yaratıcılık yarışmalarından biri olan Cannes Lions Yaratıcılık Festivali’nin ödüllü işleri bu yıl ilk kez Turkcell’le Türkiye’de Teknoloji Zirvesi’nde sergileniyor. 90 ülkeden 12 bin katılımcının izlediği Haziran 2014’teki Yaratıcılık Festivali’nde film, radyo, doğrudan pazarlama, promosyon, tasarım, medya gibi geleneksel formatların yanı sıra mobil, markalı içerik ve eğlence, inovasyon, ürün tasarımı, etkinlik gibi alanlarda 37 bin 400 eser ödül için yarışmış; Türkiye, 8 Aslan heykelciği elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı.